Naslovna Srem Pećinci Opština Pećinci finansira aktivnosti udruženja i u 2023. godini

Opština Pećinci finansira aktivnosti udruženja i u 2023. godini

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Opština Pećinci raspisala je Konkurs za dodelu sredstava iz budžeta Opštine Pećinci za programe i aktivnosti udruženja u 2023. godini. Predsednik opštine Siniša Đokić tim povodom je istakao da pećinačka lokalna samouprava svake godine izdvaja značajna sredstva za finansiranje kvalitetnih programa i aktivnosti udruženja.

“Udruženja okupljaju veliki broj građana i sprovode aktivnosti u najrazličitijim oblastima čime obogaćuju društveni i kulturni život lokalne zajednice, tako da od dobre saradnje lokalne samouprave i udruženja koja funkcionišu na našoj teritoriji građani mogu imati samo koristi. Udruženja promovišu našu kulturu i tradiciju i čuvaju identitet našeg kraja, i zbog toga je važno da imaju podršku lokalne samouprave” – poručio je predsednik Đokić.

Sredstva po ovom konkursu će se dodeljivati u skladu sa Pravilnikom o načinu i postupku dodele sredstava za programe udruženja vezano za određene oblasti. Programi udruženja moraju biti realizovani na teritoriji opštine Pećinci, a troškovi moraju biti opravdani, stvarni i u neposrednoj vezi sa ciljevima udruženja.

Tekst konkursa i obrazac prijave mogu se preuzeti na zvaničnoj internet stranici Opštine Pećinci u sekciji Konkursi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here