Naslovna Srem Pećinci Opština Pećinci letovanjem nagradila 55 učenika

Opština Pećinci letovanjem nagradila 55 učenika

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić ispratio je sinoć najuspešnije učenike osnovnih i srednje škole na nagradno letovanje u Herceg Novom.

Opština Pećinci već osam godina besplatnim letovanjem nagrađuje učenike koji postižu najbolje rezultate u učenju i u školskom sportu, u saradnji sa Sportskim savezom „Razvoj sportova“ koji je organizator letovanja.

Predsednik Đokić kaže da je mera nagrađivanja najuspešnijih učenika nagradnim letovanjem bila pun pogodak i da učenici pokazuju mnogo veće zalaganje, kako u školi, tako i na sportskim borilištima.

-To nam je od početka i bio cilj, da deci pokažemo da se rad i zalaganje isplate. Letovanje je organizovano kao aktivan admor, a deca će, pored kupanja i odmaranja, imati organizovane sportske aktivnosti i izlete. Ove godine na letovanje ide 55 učenika, u pratnji tri nastavnika fizičkog vaspitanja i jednog lekara, tako da će imati sve uslove za lep i bezbedan odmor – rekao je Đokić.

Aleksandar Isakov, učenik Srednje Tehničke škole „Milenko Verkić Neša“ na smeru mehatroničar, letovanje je osvojio uspesima na školskim sportskim takmičenjima, a kako nam je rekao, letovanje mu mnogo znači i očekuje dobar provod, jer putuje sa drugovima i drugaricama iz svoje škole.

I roditelji su zadovoljni što lokalna samouprava primećuje i nagrađuje uspehe njihove dece.

Moja ćerka Nevena je druga godina ekonomske škole, a letovanje je osvojila kao odličan učenik. Ovo je prvi put da ide na nagradno letovanje i obradovala se što je Opština primetila i odlučila da nagradi njen uspeh, tim pre što na letovanje ide sa drugarima iz škole. I mi roditelji smo zadovoljni što znamo da će o deci voditi računa i nastavnici i lekar, pa manje brinemo – rekao je Saša Nikolić iz Subotišta.

Kako je obavestio sekretar Sportskog saveza Milan Đokić, deca su već bezbedno stigla u Herceg Novi, a put je protekao bez problema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here