Naslovna Srem Pećinci Opština Pećinci podržava borbu protiv šakala: 2000 dinara za svaki odstrel

Opština Pećinci podržava borbu protiv šakala: 2000 dinara za svaki odstrel

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Na 10. Šakalijadi, održanoj u Ašanji, učestvovalo je preko 160 lovaca iz opštine Pećinci, ali i iz Inđije, Šapca, Koceljeva i Mladenovca.

Šakalijada je održana u organizaciji Lovačkog društva „Ašanja“ a pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave. Prema rečima predsednika Lovačkog društva Aleksandra Milivojevića, lovcima na ove godine vreme nije išlo vreme na ruku, te su odstreljena samo dva šakala.

Foto: Opština Pećinci

Šakal je na teritoriji naše opštine veoma rasprostranjen i spada u glavne predatore. Veoma ga je teško uloviti, a s obzirom da nema prirodnih neprijatelja veoma je opasan za plemenitu divljač u lovištima. Hajke koje organizujemo mi i druga Lovačka društva u okviru Udruženja lovaca „Obedska bara“ veoma su značajne jer je važno da se smanji brojno stanje ovog lukavog predatora u našoj opštini“ – rekao je Milivojević, i dodao da se juče lovilo na dva terena – prema Bojčinskoj šumi i prema Karlovčiću.

Borbu protiv ovog “predatora” podržava i pećinačka lokalna samouprava koja će i ove godine nagrađivati lovce sa po 2000 dinara za svaki pojedinačni odstrel.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here