Naslovna Srem Pećinci Opština Pećinci: Povoljno privredno okruženje privlači investitore iz regiona!

Opština Pećinci: Povoljno privredno okruženje privlači investitore iz regiona!

PODELI
Foto: pecinci.org

Predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović obišao je, u četvrtak 21. marta, gradilište firme „Pop Invest SRB“ doo u Šimanovcima, gde na površini od 10 hiljada kvadrata niče novi poslovno-magacinski prostor.

Za uređenje železničke stanice u Rumi – 70 miliona!

Sa tokovima gradnje i o samoj firmi, predsednika je upoznao vlasnik Pop Investa Momčilo Popović, a prema njegovim rečima firma je nedavno registrovana za skladištenje i prodaju građevinskog materijala, pre 60 dana je dobijena građevinska dozvola, a pre desetak dana su počeli radovi na izgradnji poslovno-magacinskog prostora.

– U Banja Luci imam firmu koja se bavi skladištenjem građevinskog materijala i investiram u poslovno-stambene objekte, a oduvek sam želeo da jedan deo svog kapitala prenesem u Srbiju. Odlučio sam se za opštinu Pećinci i Šimanovce, jer ovde ima dosta investitora, velikih svetskih kompanija koje su same po sebi dobra preporuka, jedan pravi industrijski park, pa će samim tim, nadam se i rentiranje ići dosta lakše. Izgradnja je tek počela, a nadamo se ćemo sledeće godine u ovo vreme sve zavrišiti i da će magacinski prostor od 4500 kvadrata biti spreman za izdavanje. Ne žurimo, a važno nam je da sve uradimo u roku i kvalitetno. – rekao je Popović i dodao da je investicija u Šimanovcima vredna 1,5 miliona evra i da je ovo tek početak investiranja u Srbiji.

Rumski vašar dobija novu lokaciju?

Tokom obilaska gradilišta i razgovora sa investitorom predsednik Trbović je izjavio da mu je posebno drago što je kompanija iz Republike Srpske, kao što je Pop Invest, odlučila da svoj prvi poslovni prostor u Srbiji izgradi upravo u opštini Pećinci, kao i da je zahvaljujući industrijskom razvoju poslednjih nekoliko godina, ova opština postala poznata po povoljnom privrednom okruženju, i to ne samo u Srbiji nego i u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here