Naslovna Srem Pećinci Opština Pećinci prvi put bez zaraženih u poslednjih osam meseci

Opština Pećinci prvi put bez zaraženih u poslednjih osam meseci


Kako je danas saopštio Štab za vanredne situacije opštine Pećinci, nakon 14 uzastopnih dana bez ijednog novog potvrđenog slučaja infekcije virusom COVID-19, danas u opštini Pećinci konačno nemamo nijedan aktivan slučaj infekcije.

Kako je izjavio predsednik opštine Pećinci i komandant pećinačkog Štaba za vanredne situacije Siniša Đokić, ovo je prvi dan u poslednjih osam meseci da na teritoriji pećinačke opštine nemamo nijedan aktivan slučaj infekcije korona virusom.

„Ovaj podatak jasno ukazuje na to da je epidemiološka situacija u našoj opštini izuzetno stabilna, što je dobra vest. Ipak, zabrinjavaju najave da bi od jeseni našu zemlju mogao da pogodi novi talas pandemije, kao i upozorenja epidemiologa da u našoj zemlji procenat vakcinisanog stanovništva nije dovoljan da bismo bili zaštićeni od novog talasa. U našoj opštini je do sada u potpunosti vakcinisano blizu 6.000 građana, što je oko 30% stanovništva, a to ni u kom slučaju nije dovoljno za koletivni imunitet“ – rekao je Đokić i još jednom uputio apel građanima koji se još uvek nisu vakcinisali da to što pre učine zbog svoje lične, ali i zdravstvene bezbednosti cele lokalne zajednice.

Prethodna vestPovećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju
Sledeća vestRazvojna agencija Vojvodine povezuje proizvođače hrane i trgovce

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here