Naslovna Srem Pećinci Opština Pećinci: Tri potencijalna banjska lokaliteta

Opština Pećinci: Tri potencijalna banjska lokaliteta

PODELI
Foto: pecinci.org

U opštini Pećinci nalaze se 3 od 50 lokaliteta pogodnih za razvoj banjskog turizma u 33 opštine u Vojvodini, rezultati su studija razvoja 50 potencijalnih banjskih lokaliteta na području AP Vojvodine, prezentovanih 15. marta u Skupštini AP Vojvodine.

SUPER BAKA iz Novih Banovaca skuplja bakšiš za decu!

Studije je uručio pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, a u ime pećinačke lokalne samouprave primila ih je direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci Ljubica Bošković.

– Za nas je izuzetno značajno što su čak tri lokaliteta u našoj opštini od strane stručnjaka izdvojeni kao pogodni za razvoj banjskog i zdravstvenog turizma. Studije sadrže detaljne analize prirodnih lekovitih faktora i stručne preporuke za razvoj lokaliteta u Pećincima, Kupinovu i na Obedskoj bari, i odlična su osnova za planiranje budućih investicija kojima bi u velikoj meri bila obogaćena turistička ponuda u pećinačkoj opštini. – rekla je Bošković.

Inđija: NEDOZVOLjEN PROMET AKCIZNIH PROIZVODA

Studije je izradio Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u saradnji sa Rudarsko-geološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, kao i stručnjacima Medicinskog i Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. One predstavljaju sveobuhvatnu analizu potencijala prirodnog lekovitog faktora, koja pored podzemnih voda uključuje i lekovita blata, gas i klimu. Sam predmet i obim istraživanja uključivao je multidisciplinarni tim stručnjaka.

– Ovo je istorijski poduhvat za buduće generacije. Studije bi trebalo da dovedu ne samo nove investicije, kroz javno-privatno partnerstvo, već i povećanje broja noćenja, poseta, kao i potrošnje novog turističkog talasa, ali i do zapošljavanja i smanjenja trgovinskog deficita. Opredelili smo se za model grinfild investicija u banjskom i zdravstvenom turizmu. Na lokalnim samoupravama je da opredele model ulaganja. – izjavio je pokrajinski sekretar Ivan Đoković i dodao da je upravo u zdravstvenom i velnes turizmu evidentirana najveća multiplikacija, i do sedam puta na jedan uložen dinar.

Irig: U toku je izgradnja zgrade za socijalno stanovanje!

Studijama je određeno je ukupno šest kategorija eksploatacije prirodnog faktora na odabranim lokacijama u Vojvodini i to su javne česme, eksploatacija lekovitog blata, javna kupatila, wellness i spa, sportsko-rekreativni centri, akva parkovi, specijalne bolnice i rehabilitacioni centri.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here