Naslovna Dogadjaj Opština Pećinci za vrtić izdvojila 47 miliona

Opština Pećinci za vrtić izdvojila 47 miliona

Foto: Opština Pećinci

Opštinsko rukovodstvo je 7. maja obišlo radove na novoj zgradi Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ u Šimanovcima, objekta od 1.700 m2 čiju izgradnju sufinansiraju Pokrajinska vlada i Opština Pećinci. Za ovu kapitalnu investiciju Pokrajinska Vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja izdvojila 220 miliona dinara, dok je udeo Opštine Pećinci blizu 47 miliona.

„Radovi na ovom objektu teku za sada po planu i mi sa nadamo da će to u roku biti završeno. Mi se nadamo da ćemo u septembru u ovaj objekat useliti prve mališane i da od septembra meseca nećemo imati liste čekanja na teritoriji opštine Pećinci“ – izjavio je Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić.

Za izgradnju novog vrtića pećinačka lokalna samouprava je ustupila zemljište vredno 38 miliona dinara. Pored toga, Opština je iz budžetskih sredstava finansirala izradu projektne dokumentacije, troškove stručnog nadzora, kao i priključke novog objekta na vodovodnu, kanalizacionu, gasnu i elektromrežu. Sve ukupno 46,7 miliona dinara.

Anita Volčevski, direktorka Predškolske ustanove, kaže da je trenutno u Šimanovcima upisano 170 dece, a da će novi objekat omogućiti upis 300 mališana. Novi vrtić će, kako je rekla, pružati bolje uslove za vaspitno-obrazovni rad, kao i za boravak dece i zaposlenih.

Predsednik Saveta mesne zajednice Šimanovci Aleksandar Mandić je ocenio da je novi vrtić jedan od najznačajnijih objekata javne namene koji je izgrađen u Šimanovcima u poslednjih nekoliko decenija

„Stari objekat je neuslovan i bio je privremeno rešenje, a potrajao je decenijama. Na ovo se dugo čekalo i roditelji u Šimanovcima su oduševljeni novim objektom, koji nije značajan samo za njih, već i za zaposlene u industrijskoj zoni iz drugih naselja naše opštine, koji će moći da ostave decu u jednom savremenom objektu“ – rekao je Mandić.

Prethodna vestSutra vakcinacija bez zakazivanja u Ogaru
Sledeća vestPODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV OCA IZ SREMSKE MITROVICE KOJI JE ZLOSTAVLJAO SINA: Pradeda odveo dete kod lekara i saznao bolnu istinu!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here