Naslovna Srem Ruma Opština Ruma kupila kamion za JP „Vodovod”

Opština Ruma kupila kamion za JP „Vodovod”

Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

RUMA – U svrhu modernizacije, poboljšanja i unapređenja rada JP „Vodovod”, Opština Ruma kupila je novi kamion -Iveko, koji će u mnogome pospešiti efikasnost i olakšati prevoz građevinskog materijala javnom preduzeću.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i zamenica Biljana Popović Jovanović prisustvovale su primopredaji kamiona, nosivosti blizu 20 tona, što je najveća investicija u mehanizaciju u poslednje tri decenije.

Kako je izjavila predsednica Ćirić, oni su tu da pospeše i unaprede rad javnih preduzeća Opštine Ruma. Građani su se uverili da drže reč i prošle godine su uložena značajna sredstava u modernizaciju JP „Komunalac“, sada je to slučaj i sa JP „Vodovod”. Kupljen je nedavno i mini bager za JP „Vodovod”, a poslednji put ovakav kamion je kupljen 1990. godine i od tada ovo je prva veća nabavka mehanizacije.

„I dalje ćemo tokom godine ulagati u JP „Vodovod“, pored nabavke ovog kamiona, u planu je nabavka još jednog bagera, kako bi imali što adekvatnije uslove za rad na terenu”, dodala je predsednica.

Direktorica JP „Vodovod” Snežana Banjac se zahvalila Opštini Ruma na velikoj podršci u naporima da se preduzeće modernizuje.

Ovaj kamion će olakšati rad na terenu, posebno u smislu prevoza građevinskog materijala. Što se tiče nabavke nove opreme, JP „Vodovod” treba još da dobije jedan mini bager, dobiće skip i kamion za odgušenje kanalizacije. U proteklom periodu stavljen je akcenat na ispiranje mreže i kvalitet vode. Nekada je ovo Javno preduzeće imalo 12 hidranata, a sada je osposobiljeno njih 60, tako da se redovno ispira distributivna mreža. Inače, voda u Opštini Ruma je jedna od kvalitetnijih i higijenska ispravnost se kontroliše svakodnevno u internoj laboratoriji koja se nalazi u Fabrici vode, a jednom mesečno sa različitih lokacija se uzimaju uzorci koje analizira Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, kako je istakla direktorica Snežana Banjac.

Nakon primopredaje kamiona predstavnici Opštine Ruma su razgovarali sa zaposlenima „Vodovoda” i obišli radionicu i prostorije Uprave javnog preduzeća.

IZVORsremske vesti
Prethodna vestDrage žene srećan 8. mart!
Sledeća vestAutoputem od Rume do Šapca do kraja godine (FOTO/VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here