Naslovna Dogadjaj Opština Ruma kupila zgradu Doma vojske – Sledi adaptacija i restauracija objekta

Opština Ruma kupila zgradu Doma vojske – Sledi adaptacija i restauracija objekta

Foto: ekapija

Opština Ruma je za 328.000 EUR kupila zgradu Doma vojske, koja je do sada bila državno vlasništvo, objavila je Republička direkcija za imovinu (RDI).

Gradonačelnik Rume Slađan Mančić je prilikom potpisivanja ugovora o kupoprodaji tog objekta rekao da je na taj način ispunjena dugogodišnja želja svih meštana.

Početna cena objekata bila je 760.000 EUR, a prvi čovek rumske opštine objasnio je da je ona prepolovljena na malo više od 328.000 EUR.

Prvu ratu od osam miliona dinara Opština će platiti odmah, a ostatak u četiri godišnje rate, dok je 30 miliona dinara obezbeđeno za prvu fazu, adaptacije, konzervacije i restauracije objekta, navodi se u informaciji RDI.

O novoj nameni zgrade novi vlasnik će odluku doneti vrlo brzo, a kako je istaknuto, sigurno je da će ona imati kulturni značaj za Rumu.

Kupoprodajni ugovor sa predsednikom opštine potpisao je direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, uz prisustvo državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Bojana Jocića.

Zgrada Doma vojske u Rumi sagrađena je 1912. godine zalaganjem Rumljana okupljenih u organizaciji “Hrvatski soko” kao dom hrvatskih kulturno-sportskih organizacija i pod zaštitom je kao spomenik kulture.

IZVORekapija
Prethodna vestVulin: Tepić i u kokošinjcu vidi marihuanu…
Sledeća vestATP KUP: Srbija je u POLUFINALU! Duci ZAPOČEO, Nole PREOKRETOM odveo Orlove na megdan Rusiji

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here