Naslovna Srem Opština Ruma otkupljuje povrtarske viškove

Opština Ruma otkupljuje povrtarske viškove


Štab za vanredne situacije opštine Ruma odlučio je da iz budžeta izdvoji tri miliona dinara za otkup viška povrća od povrtara, piše Agroklub. 

Odluka je doneta kako bi povrtari iz Rume na ovogodišnjoj proizvodnji imali što manje gubitke. Otkupljeno povrće iz plastenika koje pristiže ovih dana, kao što su salata, spanać i tikvica, biće ponuđeno sindikatima ili podeljeno kao vid humanitarne pomoći. Za sprovođenje odluke oformljena je tročlana komisija.

“Cilj je da pomognemo povrtare u plasteničkoj i stakleničkoj proizvodnji. Ono što je sada aktuelno su salata, mladi luk, tikvice, spanać. Svaki poljoprivrednik koji ima problema sa prodajom robe, nek se obrati našoj Komisiji, opština će otkupiti tu robu, i to u vrednosti 200.000 dinara po svakoj kulturi od svakog domaćinstva, tako da niko neće svoj trud i novac baciti uzalud”, rekao je predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Sanda Klještanović iz Poljoprivredne stručne službe u Rumi kaže da je u prošlom periodu većina povrtara vršila kontrolu proizvoda i dobila sertifikate i oznaku “Rumski ceger”, što znači da kvalitet proizvoda nije doveden u pitanje.

“Svi proizvođači koji su bili u sistemu praćenja od nas su dobili sertifikat da su njihovi proizvodi zdravstveno bezbedni  i time stekli pravo da na svoje proizvode stavljaju etiketu ‘Rumski ceger’, što znači da su prepoznati na tržištu”, rekla je Klještanović.

IZVORAgroklub
Prethodna vestLjubav uvek vraća: Poznate ličnosti snimile pesmu u znak zahvalnosti volonterima
Sledeća vestPećinčanin po drugi put kažnjen zbog vožnje u toku policijskog časa

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here