Naslovna Dogadjaj Opština Ruma sa 2.400.000 dinara finansirala adaptaciju sportskog objekta na stadionu GFK...

Opština Ruma sa 2.400.000 dinara finansirala adaptaciju sportskog objekta na stadionu GFK Sloven

PODELI

U okviru projekta unapređenja sportske infrastrukture, Opština Ruma je sa 2.400.000 dinara finansirala adaptaciju sportskog objekta na stadionu GFK Sloven. Zahtev se odnosio na rekonstrukciju krova, s obzirom na to da je zgrada prokišnjavala, ali i na unutrašnje uređenje i opremanje svlačionica, mokrih čvorova, tuševa, dok je uprava kluba mimo finansijske pomoći Opštine Ruma sama, uz pomoć sponzora i prijatelja kluba, radove proširila, te su u toku radovi i na uređenju spoljne fasade objekta.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić rekao je da je ovo primer gde se vidi energija i volja da ipak može nešto i samo da se uradi, jer svako sportsko društvo je pravno lice za sebe, imaju svoju upravu, svog predsednika, svoj račun, navodi se na sajtu Opštine.


– No, ne posmatraju svi to tako, već osnuju sportsko udruženje i tu je opština da finansira. Ovde je slučaj drugačiji, vidi se želja za napredovanjem, a i sam broj dece i broj selekcija koji trče ovim zelenim terenom u našoj Borkovačkoj dolini ide u prilog tome – naveo je Mančić.


U GFK Sloven trenira oko 170 igrača, počevši od škole fudbala koju pohađaju mališani od 6 do 12 godina, pa preko pionira, kadeta, omladinaca do prvog tima.


Klub je trenutno u vrhu Sremske lige, a ambicije kluba su prvenstveno takmičarske, ali se osim rezultata planira i dalje infrastrukturno unapređenje kluba, kaže predsednik Slovena Milorad Batalo:
– Uspeli smo da uradimo rekonstrukciju četiri svlačionice, dva kupatila, kancelarije za trenere i sudije, uredimo hodnik, zamenimo stolariju, uredimo nove toalete iznad tribina za gledaoce. Zaista smo uz podršku Opštine Ruma obezbedili kvalitetne uslove za rad svih selekcija. Tribine smo ranije sredili, uz pomoć FK Vojvodina smo obezbedili stolice.

Mi imamo bolju infrastrukturu od većine klubova u ovom rangu. Slovenu nije mesto u ovoj ligi, imamo ambicije da budemo makar jednu, ako ne i dve lige iznad. Ne stajemo, razvijamo se već smo započeli kompletnu rekonstrukciju pomoćnog terena, radićemo i na glavnom terenu – rekao je Batalo i napomenuo da svi u klubu rade na tome da se stogodišnjica kluba 2024. proslavi na spektakularan način u mnogo kvalitetnijem rangu takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here