Naslovna Srem Ruma Opština Ruma ulaže 15 miliona dinara u Platičevo

Opština Ruma ulaže 15 miliona dinara u Platičevo

PODELI

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić obišao je danas radove na asfaltiranju Ulice Matije Gupca u Platičevu. U okviru tekućeg održavanja putne infrastrukture rumska lokalna samouprava izdvojila je 4 miliona dinara za asfaltiranje nešto preko 400 metara ulice, a predsednik Mančić je napomenuo da će iz opštinskog budžeta u toku ovog meseca biti uloženo 15 miliona dinara u Platičevo.

“Danas završavamo asfaltiranje 400 metara dela Ulice Matije Gupca u Platičevu i ovu ulicu spajamo sa Ulicom Petifi Šandora, koju smo prošle godine takođe asfaltirali. Za ovaj posao smo izdvojili četiri miliona dinara, a novih 3 miliona dinara(opštinski projekat Participativno budžetiranje) izdvajamo za uređenje centra sela. Sprovedena je procedura, izabran izvođač i danas je napravljen prvi korak, razmeravanje, dovlačenje materijala, a u narednim danima kreće i realizacija projekta uređenja centra sela”, izjavio je predsednik Mančić i napomenuo da su radovi na adaptaciji objekta seoskog vrtića završeni, te da predstoji unutrašnje opremanje prostora.

“Izdvojili smo 5 miliona dinara za opremanje vrtića. Očekujemo da to bude završeno do polovine narednog meseca to jest do 12. novembra kada je planirano otvaranje. Ukupno smo za sve radove, koji se u Platičevu izvode u kratkom vremenskom roku, izdvojili oko 15 miliona dinara”, rekao je Mančić i dodao da će se po završetku asfaltiranje ulice u Platičevu mehanizacija preseliti u Grabovce, gde će se asfalirati deo Kamenove ulice u dužini od 60 metara.

Predsednik Saveta MZ Platičevo Jovan Salatić smatra da je asfaltiranjem Ulice Matije Gupca rešen veliki problem koji su imala brojna domaćinstva u ovoj tranzitnoj ulici.

“Ulica je od velike važnosti jer ne samo da vodi do mesnog groblja već se na nju nastavlja atarski put koji smo uradili prošle godine u dužini od 700 metara. U ovoj ulici je bilo nezamislivo sedeti na klupi, otvoriti prozor ili sušiti veš zbog velike frekvencije saobraćaja. Dizala se ogromna prašina tako da su meštani bili zimi u blatu, a leti u prašini. Sada ulicu spajamo sa Ulicom Petefi Šandora koju je Opština Ruma prošle godine asfaltirala u dužini od 1.050 metara”, istakao je Salatić i konstatovao da je želja Saveta MZ da se u narednom periodu asfaltira i Ulica Vuka Karadžića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here