Naslovna Poljoprivreda Opština Stara Pazova subvecioniše 103 poljoprivredna gazdinstva

Opština Stara Pazova subvecioniše 103 poljoprivredna gazdinstva

PODELI
Foto: RTV Stara Pazova

STARA PAZOVA – Za podršku poljoprivrednim proizvođačima iz budžeta Opštine Stara Pazove ove godine je opredeljeno 10 miliona dinara, što je za 3 miliona više u odnosu na prethodne, a bespovratna sredstva je dobilo 103 poljoprivredna proizvođača.

Javni poziv je završen danas potpisivanjem ugovora, a aplikanti će sredstva najviše upotrebiti za nabavku nove opreme i priključne mehanizacije, poput prskalica, plugova, setvospremača, ili za nova pčelinja društva. 

U sektoru mesa, mleka, voća, povrća i ostalih useva prijavilo se 86 proizvođača a maksimalni iznos za koji su mogli da konkurišu je bio 120 hiljada dinara, dok je za pčelarstvo bilo 17 prijava a maksimalni iznos za po prijavi je iznosio 60.000 dinara. 

Bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 70% od ukupno prihvatljivih troškova investicije bez PDV-a. Cilj konkursa je modernizacija proizvodnje i jačanje proizvodne konkuretnosti kroz povećanje produktivnosti gazdinstva, smanjenje proizvodnih troškova, održivog upravljanja resursima i prilagođavanja zahtevima domaćeg i stranog tržišta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here