Naslovna Dogadjaj OPŠTINA TRAŽI POSAO MARTINI: Rumska lokalna samouprava pomaže samohranoj majci četvoro dece...

OPŠTINA TRAŽI POSAO MARTINI: Rumska lokalna samouprava pomaže samohranoj majci četvoro dece iz Hrtkovaca

PODELI
Foto S. Kostić

SAMOHRANU majku četvoro maloletne dece Martinu Horvaćanin iz Hrtkovaca posetio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, i uručio novčanu pomoć od 50.000 dinara, koju su obezbedili funkcioneri. Odneo je i prehrambene pakete, slatkiše i igračke za decu.

Iako živi teško, Martina se do sada nikada nije obraćala za pomoć lokalnoj samoupravi. NJena najveća životna podrška su joj najstariji sin Nedeljko (13), Ružica (10), Živkica (7) i najmlađi Marko od dve godine.

– Slučajno sam od njihovog komšije saznao za ovu porodicu u Hrtkovcima. U susretu sa Martinom ispričala mi je svoju porodičnu situaciju, da prima socijalnu pomoć od 7.000 dinara i dovija se na razne načine u smislu rada za dnevnicu – kaže predsednik Mančić.

Opštinsko veće na jednoj od sednica opredelilo je 50.000 dinara novčane pomoći, od kojih je Martina već kupila laminat i propratni materijal, kako bi stvorila bolje uslove za život. NJena dva đaka, dok se nastava odvijala onlajn, nisu mogla da uče, jer nemaju kompjuter, ni mobilni telefon, niti internet.

– Hvala JP “Gas Ruma” koji je donirao laptop za decu, da mogu da pohađaju nastavu u slučaju da opet bude onlajn – rekao je predsednik Mančić. – Ovoj ženi treba naći posao, da ima redovna primanja, jer bez sigurnog priliva na mesečnom nivou teško je sve ispratiti. Opština će biti na raspolaganju i obećavam da ćemo Martini pomoći da se u skorije vreme zaposli.

Martina kaže da joj nijedan posao nije problem, te da je svesna da bi zaposlenje bilo najbolji način da se prevaziđe teška materijalna situacija.

– Snalazila sam se radeći posao koji mi ponudi komšiluk, da operem, očistim ili pokosim dvorište, pokupim travu. LJudi mi plate koliko mogu i tako živim. Ova podrška Opštine mi mnogo znači – rekla je samohrana majka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here