Naslovna Srem Ruma Opštine Ruma i Irig pripremaju projekat za uređenje izletišta Borkovac!

Opštine Ruma i Irig pripremaju projekat za uređenje izletišta Borkovac!

PODELI
Foto: Opština Ruma

RUMA – Projekat za uređenje izletišta Borkovac, koji zajedničkim snagama pripremaju opština Ruma, kao i opština Irig, obuhvata uređenje šume, uređenje jezera i uređenje priobalja.

Sramota je da na 3 kilometra od centra grada imamo jezero koje propada, plažu koja je nefunkcionalna i priobalje koje zarasta u korov, naglašava predsednica opštine Ruma, Aleksandra Ćirić.

Nije tajna da je Borkovac omiljeno izletište svim Rumljanima, ali i turistima šire. Ali, na našu žalost kapacitet ovog jezera, šume i šetališta nije u potpunosti iskorišćen.

– Imaćemo uređene plaže, jezero će biti očišćeno, a svi ljubitelji prirode će uživati u prelepom zelenilu. Šetalište kroz borkovačku šumu će dobiti tartan staze, nove klupe i lepu rasvetu, a u narednom periodu šetalište će uz borkovački kanal biti produženo do ulice 15. avgusta, naglašava predsednica.

Građani Rume će od centra grada, uz potok, uređenim stazama moći da prošetaju do najlepšeg jezera u Sremu, ohrabruje predsednica na svom Facebook nalogu i dodaje da će projekat uskoro biti objavljen i svima dostupan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here