Naslovna Srem Pećinci Opštini Pećinci 2 miliona za izradu planske dokumentacije

Opštini Pećinci 2 miliona za izradu planske dokumentacije

Foto: pecinci.org

PEĆINCI – U zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu, uručeni su ugovori za sufinansiranje izrade planske dokumentacije.

Na osnovu sprovedenog javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, pravo na sufinansiranje je ostvarilo 13 lokalnih jedinica, među kojima i Opština Pećinci.

“Finansijska pomoć Pokrajinskog sekretarijata je veoma značajna za našu opštinu, s obzirom da su u pitanju bespovratna finansijska sredstva. Konkurisali smo radi izrade Plana generalne regulacije naselja Donji Tovarnik, a ostvarili smo pravo na maksimalan iznos od 2 miliona dinara. Izgradom novog Plana generalne regulacije ovog naselja stvorićemo planski osnov za uređenje Tovarnika, ali stvoriće se i uslovi za privredni razvoj i plansku izgradnju objekata infrastrukture” – izjavio je predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić i dodao da je novi planski dokument bio neophodan zbog usklađivanja novonastalih potreba društveno ekonomske zajednice u Donjem Tovarniku, kao i zbog usklađivanja sa planovima višeg reda, planovina razvoja i drugim zakonskim aktima.

Ugovore je ispred Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine predstavnicima lokalnih jedinica uručila Svetlana Kilibarda, v.d. pomoćnica pokrajinskog sekretara, koja je tom prilikom rekla da prošle godine zbog pandemije izazvane virusom Covid-19 Pokrajinski sekretarijat nije bio u mogućnosti da dodeli sredstva lokalnim jedinicama, kao i da joj je posebno zadovoljstvo što je rebalansom budžeta ove godine Sekretarijat u mogućnosti da sprovede ovaj konkurs. Ukupan iznos dodeljenih budžetskih sredstava za sufinansiranje izrade planske dokumentacije iznosi 20 miliona dinara.

IZVORpecinci.org
Prethodna vestNastavlja se obnavljanje opreme po školama: Ministar Udovičić obišao Inđiju i Sremske Karlovce i obradovao đake
Sledeća vestArtiljerijsko gađanje u Nikincima

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here