Naslovna Srem Pećinci Opštini Pećinci 400 hiljada za plansku dokumentaciju

Opštini Pećinci 400 hiljada za plansku dokumentaciju

PODELI

U zgradi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpisani su ugovori o sufinansiranju planskih dokumenata, a Vlada Srbije i ove godine za tu namenu je izdvojila sredstva u vrednosti od 30 miliona dinara. Predstavnicima 26 lokalnih samouprava među kojima i Opštini Pećinci ugovore je uručila potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, koja je tom prilikom rekla da bez uređenja planskih dokumenata nema ni planske gradnje, kao i da je u ovom trenutku oko 70 odsto lokalnih samouprava pokriveno planskom dokumentacijom.

„Kao što uređujemo građevinske dozvole i sistem katastra, tako želimo i elektronske planove, kako bi građani što laganije došli do lokacijskih uslova. Cilj nam je da, nakon 30 godina u kojima se niko nije bavio ovom oblašću, konačno imamo sređenu plansku dokumentaciju i da urbanizam podignemo na viši nivo“ – rekla je Mihajlović.

Ugovor je u ime pećinačke lokalne samouprave potpisao zamenik predsednika Opštine Pećinci Zoran Vojkić, koji je tom prilikom naglasio da će sredstva dodeljena Opštini Pećinci u iznosu od 400 hiljada dinara biti upotrebljena za uređenje planske dokumentacije jednog dela šimanovačke radne zone.

“Sredstva koja nam je dodelilo Ministarstvo biće iskorišćena za izradu Plana detaljne regulacije Bloka B-2-13 u radnoj zoni Šimanovci, čime ćemo u značajnoj meri olakšati dolazak investitora u ovaj deo naše opštine” – izjavio je Vojkić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here