Naslovna Srem Pećinci Opštini Pećinci dodeljeno 1,8 miliona za turističku signalizaciju

Opštini Pećinci dodeljeno 1,8 miliona za turističku signalizaciju

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – U Novom Sadu su u prošli četrvrtak uručeni ugovori o dodeli sredstava za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture predstavnicima 12 lokalnih samouprava iz AP Vojvodine, među kojima i opštini Pećinci, a ugovore vredne 16 miliona dinara je uručio pokrajinski sekretar za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, u cilјu jačanja turističkih kapaciteta polјoprivrednih gazdinstava.

Božić je kazao da je za ovu namenu opredelјeno 28 miliona dinara, ali da nisu sva sredstva potrošena.

Za sledeću godinu planiran je isti budžet za unapređenje ruralne infrastrukture, ali i za smeštajne kapacitete – rekao je Božić i pozvao lokalne samouprave da iskoriste ovu mogućnost za unapređenje turističkih kapaciteta u svojim sredinama.

On je dodao da će Pokrajinski sekretarijat za polјoprivredu nastaviti da pruža podršku polјoprivrednim gazdinstvima da prošire svoju delatnost na oblast turizma.

Opštini Pećinci je dodeljeno 1,8 miliona dinara, a u ime pećinačke lokalne samouprave ugovor je potpisao zamenik predsednika opštine Zoran Vojkić.

Sredstva koja su nam dodeljena biće iskorišćena za realizaciju prve faze postavljanja turističke signalizacije u našoj opštini, na osnovu projekta koji smo izradili ove godine, a kojom će biti obuhvaćena i poljoprivredna gazdinstva koja se bave prodajom svojih proizvoda sa kućnog praga. Nova signalizacija će doprineti boljoj promociji naših turističkih lokaliteta i gazdinastava koja se bave prodajom sa kućnog praga – izjavio je Vojkić.

Kako je još istaknuto, resorni sekretarijat se kontinuirano bavi brendiranjem polјoprivrednih gazdinstava, u smislu prodaje sa kućnog praga. U vezi s tim, do sada je pokrenuta kampanja promocije sireva proizvedenih u AP Vojvodini, a namera je da se ona proširi i na druge polјoprivredene proizvode.

Na konkursu Sekretarijata novac je dodelјen za izradu ili ažuriranje projektno-tehničke dokumentacije važne za unapređenje turističke ponude lokalne samouprave i prodaju polјoprivrednih proizvoda. Podržana je i izrada projekta turističke signalizacije i signalizacije polјoprivrednih gazdinstava koja se bave prodajom proizvoda sa kućnog praga, a opštine su dobile sredstva za postavlјanje nove ili obnovlјene signalizacije.

Pored Pećinaca, ove godine podržani su projekti gradova Kikinda, Subotica i Zrenjanin, kao i opština Žabalј, Opovo, Kanjiža, Alibunar, Temerin, Titel, Irig i Stara Pazova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here