Naslovna Srem Pećinci Opštini Pećinci uručen BFC SEE certifikat

Opštini Pećinci uručen BFC SEE certifikat

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Na sednici Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC klub), održanoj 7. novembra, pomoćnica ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Marina Dražić, uručila je BFC SEE certifikate predstavnicima Novog Sada, Rume i Pećinaca, kao potvrdu da pružaju usluge po najvišim standardima. Ona je rekla da je njihov cilj da uspostave upravu po meri privrede, što je i koncept BFC SEE certifikacije.

„Dokaz koliko cenimo ovaj koncept je taj što na konkursima Ministarstva kada imamo slučaj dva kandidata sa istim brojem bodova, prednost dobijaju opštine koje imaju certifikat“ – rekla je Dražić.

U ime pećinačke lokalne samouprave certifikat je primio zamenik predsednika opštine Zoran Vojkić, koji je ocenio da je ovaj certifikat još jedna potvrda koliko je opština Pećinci napredovala u stvaranju povoljnog privrednog okruženja na svojoj teritoriji, o čemu svedoče i brojni zadovoljni investitori i jedna od najrazvijenijih industrijskih zona u regionu.

BFC Klub okuplja 25 gradova i opština u Srbiji koje su uspešno prošle program BFC SEE ili se nalaze u procesu certifikacije, sa ciljem da zajedno rade na unapređenju uslova poslovanja na lokalu.

U Srbiji trenutno 10 lokalnih samouprava ima važeći BFC SEE certifikat, a u pet zemalja regiona (Srbija, Hrvatska, BiH, Crna Gora i Severna Makedonija) ukupno 44, dok je kroz proces certifikacije prošlo više od 100 gradova i opština.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here