Naslovna Srem Ruma Opštini Ruma 300 miliona dinara za finansiranje dva veoma značajna projekta!

Opštini Ruma 300 miliona dinara za finansiranje dva veoma značajna projekta!

PODELI
Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

RUMA – Danas je predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić prisustvovala svečanom uručenju ugovora za dodelu sredstava putem javnog Konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Želim da podelim sa vama sjajne vesti – Opštini Ruma je dodeljeno za 2023. godinu 300,000,000.00 dinara za finansiranje dva veoma značajna projekta, saopštila je predsednica preko svog predsedničkog Facebook naloga.

U narednoj godini Pokrajinska vlada AP Vojvodine i Opština Ruma će nastaviti finansiranje ovih projekata u ukupnoj vrednosti od 700,000,000.00 dinara kako bi se projekti adekvatno priveli kraju.

Prvi projekat je izgradnja fiskulturne sale u Putincima. Ovaj projekat će biti od velike koristi za sugrađane u Putincima, posebno za mlade sportiste koji će imati adekvatne uslove za treninge i takmičenja.

Drugi projekat je rekonstrukcija cele Pavlovačke ulice koji uključuje novi asfalt, ivičnjake, trotoare, rasvetu i kanalizaciju i izgradnju novog bulevara duž ulice Vuka Karadžića u Rumi. Ovo je prvi bulevar sa četiri trake i prostire se od Rigovog mlina do Glavne ulice.

Svečanost uručenja ugovora upriličena je u holu zgrade Pokrajinske vlade, a ugovore je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Ovi veoma važni infrastrukturni projekti će biti realizovani u naredne dve godine, a gađevinske dozvole su već ishodovane i izgradnja uskoro počinje.

Što se tiče važnih infrastrukturnih projekata u Opštini Ruma, danas su zvanično počeli radovi na uređenju Borkovačkog jezera, radi se prva faza koja podrazumeva uređenje plaže, postavljanje propratnog sadržaja kao što su plažni mobilijari, objekti, tuševi, kabine za presvlačenje i postavljanje gejzira.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here