Naslovna Srem Ruma Opštini Ruma uručena Zahvalnica za izuzetan doprinos zapošljavanju

Opštini Ruma uručena Zahvalnica za izuzetan doprinos zapošljavanju

PODELI

Nacionalna služba za zapošljavanje dodelila je Zahvalnicu Opštini Ruma za izuzetan doprinos zapošljavanju u 2018. godini na nivou lokalnih samouprava. Zahvalnicu je u ime Opštine Ruma primio Dušan Ljubišić, načelnik Opštinske uprave.

“Zahvalnice za izuzetan doprinos zapošljavanju u 2018. godini je dobilo nekoliko lokalnih samouprava, među njima i Ruma. Ono što su oni gledali jeste visina sredstava koja se izdvaja za stručnu praksu i javne radove. Mi iz budžeta godinama unazad izdvajamo za ovu namenu ozbiljna sredstva i to je bio jedan od kriterijuma, kao i akcioni plan zapošljavanja koji mi donosimo na početku svake godine, i funkcionisanje Saveta za zapošljavanje. Sve to u Rumi funkcioniše kako treba i NSZ je zadovoljna saradnjom sa nama i to je razlog što smo dobili nagradu”, rekao je načelnik Ljubišić i dodao da je najveći uspeh lokalne samouprave zapravo dovođenje ozbiljnih investitora u proteklih nekoliko godina.

Za izgradnju zgrade Opštinske uprave Ruma izdvojeno 120 miliona dinara

“Uposlili smo nekoliko hiljada ljudi, otvoreno je nekoliko hiljada novih radnih mesta, u realnom, privatnom sektoru i to je ono što zavrti celu priču. Od novih poreza na zarade i budžet je veći, što nama daje jednu komociju prilikom planiranja budžeta da opredelimo i značajnija sredstva za stručnu praksu i javne radove. Stručna praksa ide godinama unazad za ljude koji su završili pre svega visoke škole, finansiramo ih godinu dana dok ne steknu tih godinu dana iskustva dok ne polože stručni ispit, za sve to su neophodna sredstva u budžetu, a ta sredstva imamo iz realnog sektora i zapošljavanja i to je ono što je ključ uspeha”, zaključio je Ljubišić.

Budžetom za 2019. godinu izdvojeno je 15 miliona dinara za stručnu praksu i javne radove. Ove dve mere bi trebale da obuhvate preko 100 lica, a javni radovi su namenjeni za teže zapošljive grupe ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here