Naslovna Dogadjaj Opštinu Pećinci predstavljalo 4 udruženja

Opštinu Pećinci predstavljalo 4 udruženja

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Svake godine u drugom gradu održava se Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini, sa ciljem da se promoviše aktivizam, kreativnost i preduzetnički duh žena iz ruralnih područja. Ove godine, u subotu, 28. septembra, grad domaćin bio je Šid, a našu opštinu predstavljalo je četiri udruženja žena – “Veselice” iz Deča, “Šimanovčanke”, “Lepota Ašanje” i “Sremica” iz Pećinaca.

Kako nam je rekla Mara Milovanović predsednica pećinačkog udruženja, članice sva četiri udruženja potrudile su se da na ovoj manifestaciji, koja se održava 11 put, na dostojan način predstave opštinu Pećinci,

“Zaista smo se sve potrudile da izložimo naše radove, ono po čemu smo prepoznatljive, kako mi kao udruženja, tako i naša opština. Članice iz Deča i Ašanje pripremile su ukusne starinske kolače, a Šimanovčanke i mi smo izložile ručne radove, koji su nekada krasile dom svake Sremice. Drago mi je da smo i ove godine uspele da posetimo ovu manifestaciju, na kojoj smo, zajedno sa Šimanovčankama i Dečankama prisutne od samog početka” – rekla je Milovanović i dodala da je pećinačka lokalna samouprava bila pokrovitelj njihovog nastupa i da je svim udruženjima finansirala troškove puta.

Ovu tradicionalnu manifestaciju, pod pokroviteljstvom Zavoda za ravnopravnost polova i Pokrajinske vlade, organizovala je Opština Šid.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here