Naslovna Hronika Optužen profesor Arhitektonskog fakulteta za polno uznemiravanje

Optužen profesor Arhitektonskog fakulteta za polno uznemiravanje

PODELI
Foto: ukrgate

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv profesora Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu V.P, zbog polnog uznemiravanje dve studentkinje.

Tužilaštvo je predložilo sudu da profesoru izrekne uslovnu osudu, na taj način što bi utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, sa rokom proveravanja od dve godine, saopštilo je to tužilaštvo.

On se sumnjiči da je od novembra 2021. do 20. maja 2022. godine polno uznemiravao oštećene A.T. i M.D. na taj način što je primenio verbalno, neverbalno i fizičko ponašanje koje predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje je izazvalo strah i stvorilo ponižavajuće i uvredljivo okruženje oštećenih, saopštilo je to tužilaštvo.

Dve oštećene devojke su saslušane u tužilaštvu i one su se pridružile krivičnom gonjenju okrivljenog, dok je treća oštećena M.K. je povukla predlog za gonjenje okrivljenog, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni V.P. je 25. avgusta na saslušanju u tužilaštvu negirao da je polno uznemiravao studentkinje tog fakulteta.

On se tereti za dva krivična dela polno uznemiravanje.

Više javno tužilastvo u Beogradu je sprovelo predistražni postupak u ovom slučaju za koji je javnost saznala preko društvenih mreža nakon što se više desetina studentkinja požilo na ponašanje proferosa, a samo tri su se odlučile i da ga krivično gone.

Takođe, Više javno tužilaštvo je nakon toga prosledilo spise predmeta na nadležnost Prvom osnovnom javnom tužialštvu u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here