Naslovna Zabava Organzujete svadbu u sred pandemije?

Organzujete svadbu u sred pandemije?

PODELI
Foto:ilustracija

Nije lako parovima koji pokušavaju da organizuju venčanje i svadbu usred ograničenja koja nastaju zbog pandemije korona virusa. Ograničavanje broja gostiju je dodatni problem, pored onih redovnih, o kojem su prinuđeni da razmišljaju, ukoliko uopšte i mogu da organizuju proslavu.

Jedna mlada i njen mladoženja odlučili su da je najbolje da pošalju pozivnica svim gostima, svrstavajući ih u tri kategorije prioriteta. Gosti koji su bili prvi izbor bili su smešteni u grupu A, dok su drugi smešteni u grupe B i C, i obavešteni da prate objave na internetu i da mogu da dođu na svadbu ukoliko, zbog otkazivanja gostiju iz grupe A bude bilo mesta.

U pozivnicama se jasno navodi u koje su grupe gosti smešteni i piše: “Dragi prijatelji i rodbino, molimo vas da shvatite da je broj mesta ograničen, pa tako i broj gostiju koje ćemo moći da primimo na naše venčanje.

“Koliko god bismo voleli da nam se svaki od vas pridruži na našem velikom danu, primorani smo da goste razdelimo u grupe kako ne bi prevazišli ograničenja kapaciteta.”

“Ako je moguće, ohrabrujemo naše goste da unajme bebisiterke za noć i ostave decu kod kuće”, dodaje se u tekstu pozivnica. “Koliko god volimo decu, trudimo se da napravimo prostor za sve goste koje možemo.”

Sistem je ljude ostavio zbunjenim, i pitali su se zašto mladenci nisu jednostavno čekali da odgovore prvi izbori, već su odmah druge obavestili da spadaju u grupe nižeg prioriteta.

Jedan od korisnika društvene mreže na kojoj su korisnici podelili sliku ove pozivnice napisao je: – Kovid19 ili ne, stavljati ljude u prioritetne grupe je nepristojno. Ne želim da prisustvujem venčanju na koje ću biti pozvan samo ako neko drugi ne može da dođe.

Ali drugi nisu videli problem, tvrdeći: – Da, ovo se čini potpuno prihvatljivim zbog ograničenja koja su nastala zbog korona virusa. Ne bih se uvredio da budem u B ili C.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here