Naslovna Srem Irig Oronula škola u Jasku konačno će biti sanirana: Odobreno 4 miliona

Oronula škola u Jasku konačno će biti sanirana: Odobreno 4 miliona

PODELI

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice odobrio je sredstva u vrednosti od 4 miliona dinara Osnovnoj školi „Milica Stojadinović Srpkinja“ iz Vrdnika za projekat adaptacije i energetske sanacije objekta izdvojenog odeljenja u Jasku.

Objekat u kome je smešteno područno odeljenje u Jasku datira s početka 20. veka i do sada nije bilo značajnih ulaganja u njega. Problemi sa vlagom i grejanjem protežu se decenijama unazad i do sada je na tom planu zamenjena samo dotrajala stolarija. Projektom adaptacije i energetske sanacije škole planirana je zamena krova i postavljanje termoizolacije.

Uslovi u kojima se pohađa nastava u Jasku biće značajno poboljšani jer će pored radova na izolaciji biti zamenjen i grejni sistem tako što će umesto dosadašnjeg lokalnog uvesti etažno grejanje na aluminijumske radijatore i kotao na pelet.

Podsećamo, krajem prošle godine Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj odobrio je za ovaj projekat 2,5 miliona dinara, dok je učešće Opštine 1,2 miliona.

Do kraja školske godine očekuje se sprovođenje javnih nabavki za oba projekta i početak radova, tako da će uskoro jazački đaci nastavu pohađati u toplim klupama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here