Naslovna Srem Inđija OSMA INVESTICIJA U INĐIJI: Potpisan ugovor sa kompanijom „Mikom“

OSMA INVESTICIJA U INĐIJI: Potpisan ugovor sa kompanijom „Mikom“

PODELI

Da Inđija opravdava epitet najatraktivnije lokacije za investiranje u Srbiji pokazuje i današnje potpisivanje kupoprodajnog ugovora zemljišta u severoistočnoj industrijskoj zoni sa srspkom kompanijom „Mikom“ iz Novog Sada. Na površini od 6 hektara investitor planira proizvodnju industrijskih smeštajnih kontejnera koji se mogu viđati na gradilištima i graničnim prelazima. Prema planu, posao u prvoj fazi pronaći će 150 radnika.

Prema rečima vlasnika kompanije Karać Mirka, celokupna proizvodnja biće namenjena izvozu. Posao će u prvoj fazi pronaći 150 radnika a ukupna površina objekta iznosiće 12 hiljada kvadrata.
Tražeći mesto za proširenje svoje proizvodnje, Karać je istakao da je najbolje uslove pronašao u Inđiji.
„Očigledno lokalna samouprava ima jasnu koncepciju šta nama domaćim privrednicima treba a to je prvenstveno uređena industrijska zona i ekonomski uslovi koji su nama prihvatljivi“.
Početak izgradnje proizvodnog pogona očekuje se vrlo brzo tako da će u prvoj polovini sledeće godine 150 Inđinčana imati prilike da pronađu novo zaposlenje.
U poslednje dve godine potpisano je 8 novih investicija. Samo od prodaje zemljišta kompaniji „Mikom“ u opštinski budžet se slilo nešto više od 30 miliona dinara.
Predsednik opštine Vladimir Gak izrazio je zadovoljstvo što se još jedan domaći investitor odlučio da investira u Inđiju.
„Ovo je velika stvar za opštinu Inđiju jer predstavlja jedini način da se budžet opštine oporavi od svega onoga što je zatečeno posle 16 godina vladavine Demokratske stranke“.
Gak je dodao da je Inđija lider po privlačenju novih investicija jer je za samo dve godine potpisano 8 novih investicija, a to nemaju mnogo veće opštine i gradovi u Srbiji.
Kompanija „Mikom“ se 23 godine bavi industrijskom preradom metala sa sedištem u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here