Naslovna Dogadjaj Osmomartovska čestitka predsednika Opštine Ruma

Osmomartovska čestitka predsednika Opštine Ruma

PODELI

Od srca čestitam svim damama naše opštine 8. mart – Međunarodni dan žena. Međunarodni dan žena je simbol borbe za ravnopravnost, borbe koja je već dala značajne rezultate, ali koja nas i dalje podseća da se svi zajedno moramo zalagati kako bismo imali jednake mogućnosti i prilike.

Rodna ravnopravnost je jasan pokazatelj stepena zrelosti i demokratičnosti društva. Ruma je praktično – delima, a ne rečima, demonstrirala svoj angažman na unapređenju i poboljšanju položaja žena u lokalnoj zajednici.

Dičimo se sa činjenicom da se u našoj opštini o pravima žena ne priča samo 8. marta, već 365 dana u godini. Pored uloženog truda na ekonomskom osnaživanju žena, kroz otvaranje novih radnih mesta i podizanja kvaliteta života u rumskoj opštini, podržavali smo i bili pokrovitelji brojnih tribina, panel diskusija i drugih aktivnosti na promociji rodne ravnopravnosti, prevenciji nasilja nad ženama i edukaciji mladih o ovim važnim temama. Opština Ruma je uvek negovala prave vrednosti i značajnu pažnju poklanjala ovoj važnoj temi i na tom polju bićemo angažovani i u budućnosti.

Srećan Vam, drage dame, Međunarodni dan žena – 8. mart!

Predsednik Opštine Ruma

Slađan Mančić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here