Naslovna Magazin Osnaživanje mladih preduzetnika u sektoru poljoprivrede

Osnaživanje mladih preduzetnika u sektoru poljoprivrede

PODELI

Učenicima srednje prehrambeno – poljoprivredne škole “Stevan Petrović – Brile” u Rumi će 31. januara u 14 časova u svečanoj sali škole biti predstavljen projekat “Osnaživanje mladih preduzetnika u sektoru poljoprivrede“ i konkurs na koji su pozvani da se prijave ukoliko žele da razvijaju porodično gazdinstvo.
Svi kandidati će proći kroz program edukacije i podrške za razvoj poslovne ideje i biti u konkurenciji da dobiju opremu i sredstva za razvoj poslovanja.

Projekat podrške mladim preduzetnicima se realizuje u okviru projekta nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih, a realizuju ga opština Ruma i Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu srednjom prehrambeno – poljoprivrednom školom “Stevan Petrović Brile”.
Cilj projekta jeste da zainteresuje mlade da se opredele za bavljenje poljoprivredom, da ih informiše o mogućnostima za proizvodnju i finansiranje, kao i da ih podstakne da razvijaju sopstvene poslovne ideje i prijave se na konkurs.
Sve aktivnosti se realizuju u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih koji u okviru Nemačke razvojne saradnje realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva privrede i Nacionalne službe za zapošljavanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here