Naslovna Srem Pećinci Osnovci Srema pokazali spretnost i znanje na Okružnom takmičenju

Osnovci Srema pokazali spretnost i znanje na Okružnom takmičenju

PODELI

Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“ iz Pećinaca bila je u subotu 11. maja domaćin 50. Okružnog takmičenja osnovnih škola Srbije „Šta znaš o saobraćaju“.

Uz podršku i pokroviteljstvo Saveta za bezbednost saobraćaja i pećinačke lokalne samouprave, na poligonima spretnosti i simulacije saobraćaja kao i testovima, priliku da pokažu svoju spretnost i znanje imali su učenici iz pet opština Sremskog okruga: Sremske Mitrovice, Rume, Inđije, Stare Pazove i Pećinaca.

Dobrodošlicu malim Sremcima poželela je direktorica pećinačke osnovne škole Milijana Srdić. Okružno takmičenje otvorio je Zoran Vojkić zamenik predsednika opštine Pećinci, a kako nam je rekao lokalna samouprava veliku pažnju i podršku pruža najmlađima i ovakvim manifestacijama.

“Zajedno sa opštinskim Savetom za bezbednost saobraćaja, lokalna samouprava posebnu pažnju poklanja edukaciji najmlađih, počevši od raznih školskih i vanškolskih edukacija, preko redovnog održavanja horizontalne i vertikalne signalizacije u zoni škola, do podrške ovakvim manifestacijama. Cilj nam je da na svaki način i koliko možemo razvijemo kod naših najmlađih svest o značaju njihovog bezbednog učešća u saobraćaju” – rekao nam je Vojkić.

Na takmičenju osnovci iz Sremskog okruga pokazali su svoje znanje iz poznavanja saobraćaja na testovima, na poligonu praktičnog ponašanja i poligonu spretnosti, a na republičko takmičenje plasirali su se učenici iz Sremske Mitrovice. Drugoplasiranoj ekipi iz Stare Pazove i trećeplasiranoj iz Rume, kao i pojedincima uručene su diplome, a nastavnicima i opštinama iz kojih dolaze uručene su zahvalnice. Učenici iz pećinačke opštine osvojili su u ukupnom plasmanu četvrto mesto.

Okružna takmičenja održavaju se svake godine širom Srbije u organizaciji AMSS Srbije i pod pokriviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here