Naslovna Hronika Osuđen Zoran Celić za ubistvo u Hrtkovcima: Starcu ukrao više od 20.000...

Osuđen Zoran Celić za ubistvo u Hrtkovcima: Starcu ukrao više od 20.000 evra, tokom pljačke nesrećni čovek doživeo infarkt

PODELI
Foto dnevnik

Pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici danas je nepravosnažnom presudom Zoran Celić (58), iz Okučana, u Republici Hrvatskoj, osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Laze Romčevića (70), iz Hrtkovaca, kod Rume, kada je nesrećnom starcu oteto više od 20.000 evra.

Zločin se desio dan pred doček Nove 2017. godine. Dve osobe, od kojih je jedna, kako se tvrdi, bio Celić, upale su uveče u dom Romčevića preko dvorišta iz susedne kuće, u kojoj niko nije živeo. Vezali su Lazu i njegovu suprugu Savu plastičnom žicom i oblepili im usta selojtepom. Razbojnici su zatim ispreturali stvari i pronašli kofer sa parama i važnim dokumentima i potom pobegli.

Starica je nekako uspela da se odveže i ode kod komšinice, odakle je pozvala policiju, ali nesrećnom starcu nije bilo spasa. Obdukcionim nalazom je utvrđeno da je sedamdesetogodišnjak prilikom pljačke doživeo infarkt. Tokom suđenja, Celić nije otkrio ko mu je bio pomagač u ovom razbojništvu, zbog čega policija i dalje traga za njegovim saučesnikom.

Meštani Hrtkovaca su naveli da su starci bili štedljivi, otkako su došli ratnih devedesetih iz Osijeka u ovo selo. Sava je radila u Nemačkoj, gde je stekla penziju, ali kako su govorili prijatelji ovog bračnog para, novac je uvek davala Lazi, koji ga je “štekovao”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here