Naslovna Dogadjaj Osuđenici u Mitrovici donirali maske za osnovce

Osuđenici u Mitrovici donirali maske za osnovce

PODELI
Foto: rtv

SREMSKA MITROVICA: Više od dvesta osuđenika u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici doniralo je ukupno 235.600 dinara za izradu 16.000 višekratnih zaštitnih maski za đake od prvog do četvrtog razreda svih osnovnih škola u tom gradu, saopštila je juče Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Zahvalivši zavodu na donaciji, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović najavila je raspodelu maski po školama sledeće sedmice, napominjući da će svako dete dobiti po pet maski.

Osuđenici radno angažovani u krojačkom pogonu sami su odlučili da pokrenu akciju „Doniraj masku školarcu“ i odreknu se plate koju primaju za svoj rad, te da sredstva usmere za kupovinu materijala, krojenje i šivenje maski za najmlađe osnovce, napominje Uprava u saopštenju.

U tom pogonu radi 30 osuđenika koji su prošli sertifikovanu obuku za krojače, a ostali radno angažovani osuđenici u KZP u Sremskoj Mitrovici su se priključili akciji i takođe donirali platu ili druga lična sredstva.

Uprava podseća da su osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima kako bi se sprečilo širenje korona virusa. Ta proizvodnja i dalje traje i proširena je na izradu zaštitnih odela, nazuvica i kapa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here