Naslovna Hronika Otac teško povređenog dečaka: Škola zataškavala problem

Otac teško povređenog dečaka: Škola zataškavala problem

PODELI
Foto: Tanjug Video/PrtSc

Dejan Kolar, otac dečaka (13) iz Subotice kojem je zbog vršnjačkog nasilja u bolnici odstranjena slezina, rekao je za Tanjug da u dečakovom odeljenju postoji od prvog razreda problem koji je zataškavan.

“Od prvog razreda u tom odeljenju postoji problem, zatašskavan je. Nije se išlo ka višim instancama, u nižim razredima ostalo je unutrar razreda, a kasnije u starijim i unutar škole. Ni pedagog ni psiholog koji su upoznati sa problemom nisu ništa uradili”, rekao je otac dečaka, koji se nakon što mu je posle napada uklonjena slezina nalazi na odeljenju intenzivne nege subotičke bolnice.

Kolar kaže da su kamere zabeležile napad i da se jasno vidi dečak koji je njegovom sinu došao iza leđa.

“Dečak Nenadu dolazi iza leđa, smiče mu noge i on pada na lice”, rekao je otac i dodao da se na početku snimka vidi grupa dečaka, trojica ili četvorica, gde dvojica ili trojica udaraju Nenada prema leđima, a on nastavlja i ide verovatno ka učionici.

Do incidenta je došlo u ponedeljak kada su trojica učenika osmog razreda subotičke Osnovne škole “Sonja Marinković” na odmoru napala vršnjaka.

Otac je najavio krivične prijave protiv nasilnika i nadležnih u školi “Sonja Marinković” zbog neadekvatnog reagovanja u tom i prethodno prijavljenim slučajevima, kao i zahtev za ispisivanje dece iz te škole.

Kaže da je njegov sin sada dobro, da je na odeljenju intenzivne nege gde je na oporavku, a prebaciće ga kasnije na Dečiju hirurgiju.

Direktor Osnovne škole “Sonja Marinković” Pajica Bašić kaže da je obavljen razgovor sa roditeljima napadnutog dečaka i da se on najpre nije žalio na velike bolove.

“Rekao je da ga boli nešto, videli smo, pričali sa njim, on je trenutno u stabilnom stanju”, naveo je direktor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here