Naslovna Hronika Otkopali grobnicu, IZ SANDUKA IZVUKLI TELO, poskidali zlatan nakit

Otkopali grobnicu, IZ SANDUKA IZVUKLI TELO, poskidali zlatan nakit

PODELI
Foto: vecernje novosti

Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi podiglo je optužni predlog protiv Srđana Škrbića (43) iz Starih Banovaca i Miroslava Kosića (40) iz Žablja, zbog sumnje da su oskrnavili grob učiteljice Dragice Krstić iz Starih Banovaca, potvrđeno iz tužilaštva.

Optuženi će svoju odbranu izneti 28. februara, za kada je zakazan glavni pretres.

Dvojica osumnjičenih terete se da su početkom decembra prošle godine pomerili betonsku grobnu ploču, a zatim izvukli iz sanduka posmrtne ostatke, kako bi, što je utvrđeno tokom istrage, sa lobanje uzeli zlatan nakit sa kojim je Dragica bila sahranjena.

Ovaj bizaran slučaj otkrio je radnik JP “Čistoća”, koji je tog jutra čistio stazu na groblju. Raskopan grob i lobanja ostavljena na nadgobnom spomeniku, potreslo je radnika koji je morao da zatraži lekarsku pomoć.

Srđan Škrbić, koji je već robijao zbog krađa, nepunih mesec dana pre ovog krivičnog dela izašao je iza zidina KPZ u Sremskoj Mitrovici. Pretpostavka je da je tamo i upoznao Kosića, sa kojim je oskrnavio i opljačkao učiteljicin grob.

– Miroslav je došao kod njega u Stare Banovce, a onda su razmišljali kako da dođu do novca. U jednom trenutku, Srđan se setio kako je pre 25 godina Dragica sahranjena sa zlatnim nakitom i predložio jezivu ideju – kaže izvor iz istrage, dodajući da su pokradeno zlato odmah prodali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here