Naslovna Srbija Otkriveno U KOM SREMSKOM GRADU će se graditi velika nemačka fabrika

Otkriveno U KOM SREMSKOM GRADU će se graditi velika nemačka fabrika


Ugovor sa ovom fabrikom najviše i najfinije tehnologije, Srbija bi trebalo da potpiše u junu.

Top menadžment najmodernije nemačke kompanije u avioindustriji “MTU Aero endžins”, nekoliko je puta od početka ove godine dolazio u Staru Pazovu i obilazio moguće lokacije za gradnju fabrike u kojoj bi proizvodio delove za avionske motore.

Ugovor sa ovom fabrikom najviše i najfinije tehnologije, Srbija bi trebalo da potpiše u junu, a Stara Pazova im je ponudila najbolje šta ima.

Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno najavio dolazak velike nemačke investicije u Srbiju, kompanije MTU, na pitanje o lokaciji nove fabrike predsednik je rekao blizina Beograda, južni Banat ili Srem.

Novac, zarada, pare, evri, makro
Foto: Shutterstock, ilustracija

Menadžment MTU je u prethodnih nekoliko meseci, kada su intenzivno i vođeni pregovori između ove kompanije i Vlade Srbije o njenom dolasku u našu zemlju, u više navrata obilazio Staru Pazovu kao potencijalnu lokaciju za gradnju fabrike. Izvor kaže da su rukovodioci iz ove nemačke kompanije detaljno razgledati industrijsku zonu ovog gradića u blizini Beograda i slobodna mesta koja bi im na tom delu odgovarala i prostorno i funkcionalno. Tom prilikom razgovarali su sa visokim resornim kadrovima u opštini Stara Pazova.

U opštini Stara Pazova nisu hteli da govore o ovim saznanjima, ali su potvrdili da na oko 1.700 hektara trenutno imaju u potpunosti opremljene četiri industrijske zone gde se nalaze postrojenja i predstavništva najuspešnijih svetskih kompanija iz više delatnosti, od prehrambene do automobilske industrije.

“Praksa je pokazala da se investitori koji traže najbolju lokaciju i poslovno okruženje gde bi uložili svoj novac odlučuju na osnovu više poslovnih faktora. Nije uvek isključivo saobraćajna povezanost ključna, mada je staropazovačka opština višestruko povoljna kada je to u pitanju, od putnog preko rečnog do mogućnosti avio transporta. U naše industrijske zone dolaze veliki svetski i evropski brendovi, kompanije koje pažljivo i dugoročno planiraju svaku investiciju, uzimajući u obzir mnogo faktora od lokalnog okruženja do mogućnosti nalaženja kooperanata i potrebne radne snage. Naš recept daje rezultate, a o tome svedoče i aktuelne najave dolaska novih investitora, koji su u samom vrhu evropske i svetske privrede. Pošto je to uvek proces, ovakva najava nas ohrabruje da nastavimo da radimo najbolje što možemo, jer na taj način pratimo ekonomski razvoj koji je ucrtala Vlada zajedno sa predsednikom Vučićem”, izjavio je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, povodom najava o mogućoj investiciji nemačke kompanije MTU.

MTU je jedan od 5 najboljih provajdera u svetu koji radi na uslugama održavanja komercijalnih avionskih motora i industrijskih plinskih turbina. Jedna trećina flote putničkih aviona u svetu oslanja se na komponente koje pravi ova kompanija. U vojnom sektoru, MTU je vodeći industrijski partner za skoro sve tipove motora kojima upravljaju nemačke oružane snage. MTU upravlja filijalama širom sveta. Sedište kompanije je u Minhenu.

Kompanija je prisutna u 15 država sveta, među kojima su Velika Britanija, Francuska, Holandija, Poljska, SAD, Kanada. MTU ima vodeću ulogu u pružanju usluga održavanja i servisa za motor V2500, motor koji se nalazi u aktuelnom avionu Erbas A320.

IZVORAlo
Prethodna vestKako je Mega oduševila Evropu?
Sledeća vestBunjevčeviću u čast: Oproštajni meč u Staroj Pazovi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here