Naslovna Srem Ruma Otvaranje Glavne ulice i niz svečanosti obeležiće Dan Opštine Ruma

Otvaranje Glavne ulice i niz svečanosti obeležiće Dan Opštine Ruma

PODELI

24. novembra na Dan Opštine Ruma i gradsku slavu zvanično će biti otvorena rekonstruisana Glavna ulica, saopšteno je na današnjoj sednici SO Ruma.

“Na taj, za Rumljane, važan dan ćemo pustiti u saobraćaj Glavnu ulicu i mislim da će to biti jedna ulica koja će biti na ponos svim građanima u Opštini Ruma. Tog dana ćemo se zahvaliti i najzaslužnijim pojedincima i kolektivima iz naše opštine, za doprinos razvoju opštine. A ceo taj dan biće posvećen obeležavanju Dana Opštine Ruma i gradske slave “, rekao je predsednik SO Ruma Stevan Kovačević.

Predsednik opštine Ruma: Naš grad je lider u Sremu

Odbornici su danas usvojili Odluku o dodeli javnih priznanja i nagrada u 2018. godini. Rumska povelja u 2018. godini, zbog značajnih rezultata u radu, odnosno naročito isticanje u progresivnim inicijativama i drugim aktivnostima, humanitarnim postupcima, ili za životno delo, dodeljuje se dipl. inž. arhitekture Đorđu Jelači, vlasniku preduzeća “Yelmar” iz Rume. Zahvalnica Opštine Ruma u 2018. godini, zbog doprinosa razvoju i afirmaciji Opštine Ruma, biće dodeljena preduzeću “Kableks- S” iz Platičeva, koje u rumskoj opštini zapošljava oko 250 radnika i koje je mnogo puta do sada pokazalo društvenu odgovornost.

Natalitet puni vrtiće u Rumi

Zahvalnica za doprinos i afirmaciji Opštine Ruma biće uručena i Bošku Pejkiću, atletskom treneru, koji je svoj radni vek posvetio atletici i radu sa decom. Uz pregršt dobrih rezultata rumskih atletičara kroz istoriju, za šta velike zasluge ima Pejkić, treba spomenuti i da je treniranje atletike u Rumi uvek bilo besplatno. U sklopu opštinske politike afirmacije i promocije porodičnih vrednosti i natalitetne politike Komisija je donela odluku i da se Zahvalnica dodeli i Đurđici Hinić iz Buđanovaca, majci šestoro dece. Boško Pejkić i Đurđica Hinić će dobiti i novčanu nagradu od po 30.000 dinara.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić ističe da lokalna samouprava ima obavezu da proslava ovogodišnjeg Dana Opštine Ruma bude svečanija s obzirom da je u pitanju i obeležavanje stogodišnjice od Velikog narodnog zbora u Rumi i odluke o prisajedinjenju Srema Srbiji.

“Položićemo vence na spomenik dr Žarku Miladinoviću, u Crkvi Silaska Svetog Duha na apostole biće služena liturgija, a nakon čega će u porti hrama biti osvećena i kapela posvećena Sv. Stefanu Dečanskom. U Kulturnom centru “Brana Crnčević” biće održana svečana sednica, na kojoj ćemo dodeliti i pomenuta priznanja najzaslužnijim građanima naše opštine. Ono što je sada već izvesno u večernjim satima biće održan i koncert Svetlane Cece Ražnatović. Donatori i privrednici koji su započeli i realizovali velike investicije u našem gradu poklanjaju građanima Opštine Ruma za njihov dan ovaj veliki koncert”, rekao je Mančić.

Sremski biser bogat istorijskim nasleđem

Na sednici donete su i Odluke o izradi Plana detaljne regulacije “Planirani opštinski put Dobrinci-Donji Petrovci” i izradi Plana detaljne regulacije “Opštinski put Klenak-Grabovci”. Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević kaže da je ovo prvi korak ka izgradnji saobraćajnica za koje meštani četiri rumska sela imaju višedecenijsku potrebu, a da će izrađeni projekti biti osnov za konkurisanje za sredstva sa viših nivoa vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here