Naslovna Kultura Otvoren 21. Rumski likovni salon

Otvoren 21. Rumski likovni salon

PODELI
Foto: Opština Ruma

Pobednik 21. Rumskog likovnog salona je Luka Drljan, student četvrte godine Akademije umetnosti. Drugu nagradu osvojio je Ivan Cajzlov, a treću Mira Kosanović.

“Ovo mi je prvi put da sam osvojio neku nagradu i drago mi je da je to u Rumi, to je moj grad”, rekao je pobednik Likovnog salona.

„Izložio sam sliku iz serije koju trenutno radim, to je pejzaž u sivom, tematika urbani pejzaži. Slike imaju jednu nadrealnu atmosferu, stilizovane su. Slikam špahlicom, a kolor je sveden na minimum“, izjavio je Luka.

Žiri je jednoglasno doneo odluku da Luki dodeli prvu nagradu, kaže Željko Radić, profesor likovne kulture u SSŠ „Branko Radičević“ i ovogodišnji član žirija.

“Zadovoljni smo što je baš jedan tako mlad autor osvojio prvu nagradu. Rad mu je bio zaista kvalitetan, on se i najviše izdvojio kao autor ovogodišnjeg Salona“, istakao je Radić.

“Pobednik je bio moj učenik, a ja sam ponosna kad učenici prevaziđu svoje učitelje i što je Luka postigao izuzetan uspeh”, poručila je Ljiljana Vojvodić, akademska vajarka i predsednica Umetničkog saveta galerije Kulturnog centra koji je organizator Rumskog likovnog salona.

“Mislim da je žiri imao jako težak posao i da su uspeli da odaberu zaista kvalitetne radove. Pristiglo je puno kvalitetnih radova, raznovrsna tematika, najviše ulje i akril, ali ima i papirmaršea, ima i radova u vunici. Nikad toliko različitih tehnika nije bilo, a to donosi nevolje žiriju kod ocenjivanja jer ih je teško porediti, nešto pripada primenjenoj, nešto vrhunskoj umetnosti. Želim da pohvalim i da skulptura ove godine ima više nego ranije“, izjavila je Ljiljana.

Pohvale su dobili: Štefica Radovanov, Predrag Peđa Jovović, Bojan Radišić i Marijan Maki Klevernić.

Izložba je otvorena do 18. januara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here