Naslovna Srem Inđija Otvoren 9. Šekspir festival u Čortanovcima

Otvoren 9. Šekspir festival u Čortanovcima

PODELI
Foto: Šekspir fest

ČORTANOVCI – Savremenom adaptacijom čuvene tragedije „Hamlet“ otvoren je 9. Šekspir festival u prelepom ambijentu vile „Stanković“ u Čortanovcima. Moderno čitanje ove tragedije koja je prvi put izvedena pre više od 400 godina, na novosadsku scenu donela je italijanska trupa.

Snaga i lepota predstave bez reči odlikuje se veštim preplitanjem savremenog plesa i muzičke podloge koja je neodvojivo vezivno tkivo ovog komada. U izvođenju Imperfest Dancers Company trupe koja je pokazala svu raskoš pokreta na sceni, tekst Hamleta koji se nalazio na sceni poslužio je kao podstrek i motivacija glavne junakinje da se trgne iz vrtloga mračnih misli I dosegne prosvetljenje i mentalno izlečenje.

Koncept i koreografiju potpisuju Valter Mateini i Ina Broek, u ulozi Ofelije našla se Sara nikastro dok Hamleta tumači David Barera Boneta. Pokret i muzika su u službi emocija koju glumci mimikom dodatno naglašavaju i znalački pokazuju gledalištu. Zanimljivo je da se odabir muzike, kao veoma važan element ove inscenacije, kreće od baroknog italijanskog kompozitora Antonia Vivaldija pa sve do savremenih autora poput Filipa Glasa I Maksa Rihtera.

Ljubitelje pozorišta do 4. jula očekuju još tri predstave. Juče od 20 časova u vili Stanković u Čortanovcima publika je bila u prilici da pogleda predstavu “Ukroćena goropad” u izvođenju Gradskog pozorišta iz Podgorice prema režiji i adaptacijii Dejana Projkovskog.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here