Naslovna Dogadjaj Otvoren konkurs za dodelu RSK stipendija

Otvoren konkurs za dodelu RSK stipendija

PODELI
Foto: nsuzivo

Opština Pećinci obaveštava učenike srednjih škola sa teritorije pećinačke opštine, da Fondacija “Ana i Vlade Divac” raspisuje konkurs za dodelu RSK (Republika Srpska Krajina) stipendija učenicima koji u septembru 2020. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju i čiji je barem jedan roditelj/staratelj imao izbeglički status u Republici Srbiji, a izbegao je iz Republike Hrvatske.

Broj stipendija koji se dodeljuje za školsku 2020/2021. godinu je 50. Stipendije se isplaćuju na mesečnom nivou za vreme trajanja školske godine (10 meseci), a u iznosu mesečnom iznosu od 5,000 dinara.

Više informacija o samom konkursu, potrebnoj dokumentaciji, roku za podnošenje dokumenata i odabiru stipendista, kao i kriterijumu za utvrđivanje redosleda kandidata zainteresovani mogu dobiti na sajtu fondacije www.divac.com gde se može preuzeti i prijavni obrazac za apliciranje.

Zainteresovani učenici sa teritorije pećinačke opštine više informacija o stipendiji mogu dobiti kod opštinskog poverenika za izbeglice Mirjane Devrnja, gde mogu dobiti i potvrdu o izbeličkom statusu oba ili jednog roditelja/staratelja koja je obavezna dokumentacija prilikom konkurisanja.

Konkurs će biti otvoren od 10.7.2020. do 31.7.2020. godine, a prijave se podnose na adresu Fondacije Ana i Vlade Divac, Ilije Garašanina 53 a, 11 000 Beograd sa naznakom „Za RSK stipendije“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here