Naslovna Posao OTVOREN NOVI POGON FABRIKE MODINE U SREMSKOJ MITROVICI Brnabić: Nove poreske olakšice...

OTVOREN NOVI POGON FABRIKE MODINE U SREMSKOJ MITROVICI Brnabić: Nove poreske olakšice za zapošljavanje mladih

PODELI
Foto> kurir

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je novi pogon fabrike Modine u Sremskoj Mitrovici.

Premijerka je zahvalila ovoj američkoj kompaniji što je investirala u Sremsku Mitrovicu, a posebno zbog toga što zapošljava mlade ljude, prosečne starosti 32 godine. S tim u vezi, najavila je niz poreskih olakšica od 1. januara za zapošljavanje mladih.

“To je tačno ono što Vlada Srbije ima u fokusu, zapošljavanje mladih ljudi. Nadam se da će biti usvojen Predlog izmena i dopuna poreskih zakona, kako bismo podsticali zapošljavanje mladih. To će značiti da će od 1. januara sve kompanije koje zapošljavaju nove ljude, pre svega mlade, biti oslobođene 70 odsto plaćanja dažbina u prvoj godini, u drugoj 65 odsto, u trećoj 60 odsto”, najavila je premijerka.

Ona je pozvala američke kompanije da ulažu u istraživačke centre u Srbiji, jer je Srbija lider u regionu u ovoj oblasti.

Posebno je pohvalila lokalnu samoupravu na privlačenju stranih investicija, a za američke kompanije naglasila da su važan partner u podizanju ekonomije u Srbiji.

“Američke kompanije uložile su više od četiri milijarde dolara u Srbiju i zaposlile više od 20.000 ljudi”, rekla je Brnabić.

Zamenik ambasadora SAD u Srbiji Gabrijel Eskobar rekao je da je ponosan što je ta ambasada partner u privlačenju američkih investicija u Srbiji.

“Verujemo da je američki biznis najbolji na svetu i da radna snaga u Srbiji odgovara našim standardima. Zadovoljstvo nam je što nastavljamo saradnju s predstavnicima vlasti na svim nivoima u Srbiji i podržavamo reforme koje Srbija sprovodi”, rekao je Eskobar.

Kompanija Modine ima 12.000 zaposlenih na pet kontinenata. U investiciju u Sremskoj Mitrovici uloženo je više od milion evra, biće zaposleno najpre 45 zaposlenih, a u narednom periodu ukupno 270.

“Otvaranje novog pogona od 3.500 kvadratnih metara u Sremskoj Mitrovici predstavlja značajan iskorak u našem poslovanju. Naš cilj je da nove proizvodne kapacitete popunimo ljudima, obučimo ih i da ovladaju novim proizvodnim procesima, te da u budućnosti postižemo još bolje poslovne rezultate”, rekao je direktor Modine Srbija Dejan Nestorović.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here