Naslovna Srem Ruma Otvoren NOVI VRTIĆ u Rumi

Otvoren NOVI VRTIĆ u Rumi

PODELI

Velika finansijska ulaganja Opštine Ruma i uloženi trud da se ukine lista čekanja za upis dece u vrtić i te kako daju razultate. UPVO “Poletarac” je u ovoj godini proširio svoje kapacitete za oko 250 mesta, a preškolskim obrazovanjem i vaspitanjem obuhvaćeno je čak 1.600 mališana. Uz to treba napomenuti i da je vrtić u Rumi besplatan za svu decu, što je povoljnost koju roditeljima pruža samo Opština Ruma.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić otvorio je danas novi vrtić u Rumi, a on se nalazi u bivšim prostorijama JKP “Parking i infrastruktura” kod Doma zdravlja “Ruma”. U ovom objektu su napravljene tri jaslene grupe koje će pohađati pedeset i dvoje dece, a u podrumski prostor tog objekta izmeštena je uprava “Poletarca”.

Prostor u vrtiću kod Malog parka, gde se do skora nalazila uprava, je preuređen i tamo su oformljene nove dve vrtićke grupe za 46-oro dece. U ova dva objekta lokalna samouprava je uložila 10,5 miliona dinara.

“Na zadovoljstvo roditelja, dece i ovih mladih vaspitača koji su dobili posao mislimo da smo napravili pravi pogodak sa otvaranjem novih vrtića i to je nešto što ćemo raditi i ubuduće. Naš cilj je da nema liste čekanja, da i deca nezaposlenih roditelja, kojih je sve manje na našoj teritoriji, mogu da budu upisana u vrtić. Već početkom novembra otvaramo novi vrtić u Platičevu”, izjavio je predsednik Mančić i dodao da u ovom trenutku Opština Ruma izdvaja oko 300 miliona dinara za finansiranje predškolskog obrazovanja.

“Glavni zamajac pokretanja svega je privredni razvoj naše opštine. Mnogo novca je preko privrede ušlo na teritoriju naše opštine, mnogo fabrika se otvorilo, mnogo novih radnih mesta. Sve je to rezultiralo stabilnom finansijskom situacijom opštinskog budžeta sa jedne strane, sa druge strane velikim upošljavanjem našeg stanovništa, a celu priču zaokružujemo otvaranjem novih vrtića. Kao što znate finansiramo ih u stoprocentnom iznosu, ali ne zanemarujemo i druge oblasti. Ulažemo u infrastrukturu, zdravstvo, školstvo, sport i sve ono što ljudima život čini kvalitetnijim i boljim”, poručio je Mančić.

Direktor UPVO “Poletarac” Radoslav Mašić napominje da je formirano 74 grupe u koje je raspoređeno 1.600 mališana, te da vrlo brzo sa radom kreće i vrtić u Platičevu. Direktor Mašić je kazao i da je zbog proširenja kapaciteta vrtića zaposleno deset novih vaspitača, šest u objektu kod Doma zdravlja i četiri u objektu kod Malog parka.

“Novim objektima u Rumi rešavamo problem liste čekanja, a objektom u Platičevu širimo obuhvat dece predškolskim obrazovanje i vaspitanjem. Predstoji nam opremanje objekta u Platičevu i tamo ćemo oformiti dve obdanišne i jednu jaslenu grupu. U taj vrtić će moći da se upiše do osamdesetoro dece”, rekao je Mašić.

U nove vrtiće na teritoriji rumske opštine stigli su i novi antialergijski krevetići, koji postaju standard u predškolskom obrazovanju, pa će tako u naredne dve godine sve stare krevetiće zameniti novi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here