Naslovna Srem Šid Otvoren obnovljeni “Partizan” u Šidu

Otvoren obnovljeni “Partizan” u Šidu

PODELI
Foto: Dnevnik.rs

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez otvorio je danas u Šidu kompletno rekonstruisani otvoreni teren za rukomet, košarku i mali fudbal, u okviru Ustanove za fizičku kulturu i sportsku rekreaciju “Partizan”.

Batez je ovom prilikom izjavio da su rekonstrukciju tog sportskog terena zajednički finansirali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa četiri miliona dinara i opština Šid sa tri miliona dinara.

Ruma obeležila Dan boraca

– Pored sanacije i opremanja tartan podlogom, novim koševima i golovima ovog otvorenog sportskog terena, opština Šid je iz sopstvenih sredstva finansirala i sanaciju fiskulturne sale, svlačionice i ostalih objekata u sklopu “Partizana”. – kazao je resorni sekretar.

– Pre nekoliko meseci ovi tereni su bili skoro neupotrebljivi, a danas smo u prilici da na novom terenu prisustvujemo revijalnoj utakmici naših mladih fudbalskih nada iz Šida i uživamo u realizaciji zajedničkog projekta. – naglasio je Batez.

Umesto mesne slave Sveti Ilija “Dani opštine Stara Pazova”

Batez je istakao da se ovakvi projekti uvek lakše realizuju u saradnji više nivoa vlasti, i naveo da je opština Šid sanaciju sportskog terena delegirala kao prioritetnu potrebu za razvoj sporta.

Foto: Dnevnik.rs

Prema Batezovim rečima Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu više od tri godine u kontinuitetu, preko konkursa za sanaciju, opremanje, izgradnju i adaptaciju sportske infrastrukture pomaže lokalnim samoupravama. On je dodao da je za tu namenu, s akcentom na školske terene i javne terene od značaja za vojvođanske opštine, planirano ulaganje od 66 miliona dinara. Takođe, preko Uprave za kapitalna ulaganja, Pokrajinska vlada je za sedam krupnih projekata u sportu, izdvojila više od 460 miliona dinara.

Slavko Krstić – NAJBOLJI ĐAK SREMA

– Već smo locirali osam opština koje imaju najveću potrebu za sanacijom i izgradnjom osnovne sportske infrastrukture, a cilj nam je da u svim opštinama u Vojvodini imamo adekvatne sportske objekte koji će pružiti mogućnost za bavljenje sportom deci, klubovima i svim građanima. – naveo je Batez.

Foto: Dnevnik.rs

Direktor šidske sportske ustanove “Partizan” Nikola Tarajić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je nakon više od tri decenije Šid dobio terene urađene po vrhunskim standardima. On je naveo da je taj teren značajan za razvoj sporta u Šidu, te da će pored rekreativaca koji će koristiti teren, on služiti sportskim klubovima za treninge i za utakmice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here