Naslovna Srbija Otvoren Sajam nautike, lova i ribolova na Beogradskom sajmu

Otvoren Sajam nautike, lova i ribolova na Beogradskom sajmu

PODELI
Foto: pixabay.com/UdoSchroeter

Na Beogradskom sajmu otvoren je 42. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova, a otvarajući ovu manifestaciju ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je rekao da je nautički turizam budućnost Srbije i da naša zemlja koristi samo deo potencijala za razvoj ove vrste turizma.

Prema njegovim rečima, radi se pre svega o potencijalima na Dunavu, Tisi i Savi u šta će se u narednom periodu više ulagati.

Vlada Srbije je u saradnji sa Agencijom za luke u cilju maksimalne iskorišćenosti turističkih potencijala naših reka preduzela brojne mere kako bi se izgradila infrastruktura za putničke kruzere, rekao je Momirović.

Najavio je da će Srbija uložiti pola milijarde evra u razvoj vodnog saobraćaja i vodnih koridora.

Sajam nautike, lova i ribolova se održava pod sloganom “Isplovi, zabaci, ulovi” i trajaće do 11. aprila, a namenjen je ljubiteljima i korisnicima svih vrsta plovila, sportova na vodi i ronjenja, opreme za lov i ribolov, nautičku, kamp i outdoor opremu.

Posetioci mogu da vide reprezentativnu ponudu glisera, jahti, jedrilica, čamaca, skutera, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za sportove na vodi, obuke, čartera i drugih elemenata nautičkog turizma.

Na sajmu učestvuje oko 100 izlagača, od kojih je 10 iz inostranstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here