Naslovna Srem Otvorena 8. po redu Vaskršnja izložba: Galerija KC Nova Pazova prepuna ljubitelja...

Otvorena 8. po redu Vaskršnja izložba: Galerija KC Nova Pazova prepuna ljubitelja umetnosti

PODELI
Foto: RTV Stara Pazova

NOVA PAZOVA – Osma po redu Vaskršnja izložba pod nazivom “Zapovesti” otvorena je sinoć u Galeriji KC Nova Pazova u organizaciji Umetničkog udruženja Nova Pazova. 45 umetnika izložilo je svoje radove sa željom da pokažu svu raznolikost pogleda na svet koji nas okružuje, da ukažu na izazove i iskušenja i njihovo prevazilaženje do konačne pobede lepote i dobrote.

Svečano otvaranje upriličio je protojerej Predrag Antonijević, sveštenik crkve Svete Trojice. On se obratio prisutnima rečima prigodnim za ovu priliku i pozvao sve sugrađane koji vole umetnost da dođu i vide lepotu galerije.

Okupljenima je pre svih dobrodošlicu poželela potpredsednica Umetničkog udruženja Nova Pazova Ljiljana Sekimić, naglasivši da treba svi da se zapitamo po kojim i čijim zapovestima se mi vodimo i kakav je ishod naših izbora. Otuda, kaže, potiče naziv izložbe ZAPOVESTI.

Hor Svetog Vladike Nikolaja pri crkvi Svete Petke u Novoj Pazovi uveličao je ovu 8. Vaskršnju izložbu izvođenjem molitve Oče naš a zatim i poznate Mokranjčeve liturgijske kompozicije Tebe pojem.

Izložba će za zainteresovane posetioce biti otvorena narednih mesec dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here