Naslovna Srem Šid Otvorena “Bina mira” u Šidu

Otvorena “Bina mira” u Šidu


Sinoć je u sali KOC u Šidu svečano otvoren Međunarodni festival mladih “Bina mira”, koji se od 18-23. septembra održava u Šidu. Festival je svečano otvorio Cvetin Aničić, poželevši svim gostima Bine mira dobrodošlicu u opštinu Šid.

Tokom narednih nedelju dana, Šid će biti domaćin preko osamdeset mladih iz Nemačke, Belgije, Rumunije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske i drugih gradova Srbije. Sve kulturne i sportske ustanove, kao i kulturno umetnička društva biće domaćini kreativnih, muzičkih, pozorišnih, lutkarskih, slikarskih i plesnih radionica, a svake večeri Šid će disati u ritmu pozorišne umetnosti.

U nizu predstava koje predstoje, prvi su se predstavili ovogodišnji domaćini festivala, AP “Branislav Nušić” iz Šida, predstavom “Duga šetnja do kuće”.

Evropski pozorišni festival “Bina mira” osnovan je 2008. godine od strane Ahenske mreže za humanitarnu pomoć i interkulturalni mirovni rad, sa ciljem povezivanja mladih i promocije mira, jedinstva i tolerancije putem umetnosti. Festival se održava svake godine u septembru, svake godine u drugoj zemlji. Organizaciju ovogodišnje “Bine mira” pored brojnih partnera festivala, podržala je i Opština Šid.

Ova vest je deo projekta “Srem u fokusu” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

IZVORSremske vesti
Prethodna vestPreventivno-edukativni projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ u osnovnim školama u Sremu
Sledeća vestVeliki radovi i ulaganja u Kulturni centar “Brana Crnčević” se nastavljaju!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here