Naslovna Srem Ruma Otvorena fabrika nudli brenda Wai Wai u Rumi

Otvorena fabrika nudli brenda Wai Wai u Rumi

PODELI

Kompanija CG Korp Global iz Nepala otvorila je danas u Rumi svoj prvi pogon u Evropi “CG Foods Europe”, gde će proizvoditi nudle svetski poznatog brenda Wai Wai.

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i vlasnik te kompanije Binod Čodri (Binoud Chaudhary), ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Ova grinfild investicija trenutno je tehnološki najopremljeniji i najmoderniji proizvodni pogon od svih koji posluju u okviru ove grupe.

Fabrika se prostire na 6. 000 kvadarata, a u investiciji vrednoj blizu devet miliona evra posao je dobilo 100 ljudi.

Plan je da do kraja sledeće godine posao dobije više od 400 radnika.

U fabrici u Rumi proizvodiće se instant nudle za potrebe lokalnog i tržišta Evrope.

Dnevni kapacitet fabrike je 450.000 pakovanja nudli sa ukusom piletine, povrća, paradajza, paprike i pice.

Radovi na izgradnji fabrike počeli su u septembru 2016. godine, a izveli su ih izvođači i podizvođači iz Srbije.

Фото: ИнформерU sastav proizvoda ulazi više od 80 odsto sirovina i reprometerijala iz Srbije, a 80 odsto proizvedene robe biće izvezeno u različite zemlje Evrope, na Srednji Istok i u Ameriku.

CG Korp Global posluje u više od 30 zemalja, ima 76 brendova u 122 različite kompanije sa više od 10.000 zaposlenih širom sveta.

Osim devet prehrambenih pogona u Aziji ova grupa gradi fabrike u Ujedinjenih Arapskim Emiratima i Africi.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta “Moram da znam – Informisanjem mladih do jakih institucija”, koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here