Naslovna Srem Inđija Otvorena izložba eksperimentalne kaligrafije u Galeriji Kuće Vojnović u Inđiji

Otvorena izložba eksperimentalne kaligrafije u Galeriji Kuće Vojnović u Inđiji

PODELI
Foto: Kulturni centar Inđija

INĐIJA – Izložba ,,Кaligrafski gest u antropocentričnoj slici – izložba eksperimentalne kaligrafije” autorke Isidore Jovčić iz Кnjaževca otvorena je sinoć u Galeriji Kuće Vojnović u Inđiji. 

Isidora Jovčić pripada mlađoj generaciji slikara enformela i gestualno apstraktnog slikarstva. Njano stručno zvanje je diplomirani dizajner i master likovni umetnik. Diplomirala je na ’’Filološko umetničkom fakultetu’’ u Кragujevcu, odsek Grafički dizajn u klasi profesora Aleksandra Zarića, 2016. Masterirala je takođe na ’’Filološko umetničkom fakultetu’’ u Кragujevcu, na smeru Likovne umetnosti – modul slikarstvo, u klasi mentora profesora Aleksandra Zarića, sa radnom tezom pod nazivom ’’Transformacija tela’’, 2019. Svoje školovanje nastavlja i upisuje se 2019 godine na doktorskim studijama na ’’Fakultetu primenjenih umetnosti’’ u Beogradu. Imala je preko dvadeset kolektivnih izlaganja kao i desetak samostalnih izložbi.

 U svom radu kroz znak i rukopis Isidora uvodi u slikarstvo tenziju između slučajnosti i namere. Iako je rukopis već sam po sebi individualno kretanje, ujedinjenjem spontanosti i kontrole pokušava da stvori sopstveni jezik koji, kroz šifrovane likovne poruke komunicira sa publikom. 

Izložba će biti otvorena za posetioce do ponedeljka, 26. decembra, a svi zainteresovani mogu da je pogledaju radnim danima u periodu od 08.00 do 16.00 časova. Ulaz na izložbu je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here