Naslovna Dogadjaj Otvoreno klizalište u Inđiji

Otvoreno klizalište u Inđiji

PODELI
Foto: dnevnik

INĐIJA: I pored prolećnih temperatura Ustanova Sportski centar obezbedila je led i pre nekoliko dana, uz prigodan program svečano je otvoreno klizalište.

Za svečano otvaranje obezbeđena je predstava za decu – „Haos animatori“ bili su zaduženi za šou-igru vatre i leda, a nije ni izostao yinovski robokap u publici. Spektakularnim vatrometom sa dve lokacije otvoreno je klizalište.

Ove sezone klizalište i svlačionica su pokriveni, tako da su obezbeđeni optimalni uslovi za rad po svim vremeskim uslovima. Klizalište bi trebalo da bude u funkciji 47 dana bez obzira na vremenske uslove, a radiće od 10 ujutru do 22 sata.

– Od aktivnosti koje će biti, to je škola klizanja koja će krenuti posle Nove godine, dok se deca malo zadovolje u prvom naletu, i krajem januara ćemo svim našim škole na nivou opštine pružiti zadovoljstvo da dođu na klizalište, da beslatno kližu i nauče se klizanju. To je nešto što svake godine radimo – istakao je direktor Ustanove Sportski centar Ilija Trbović.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da se opština odrekla dočeka i muzičke proslave Nove godine u korist klizališta koji će sugrađanima biti na raspolaganju gotovo dva meseca.

– Generacije iza nas i generacije ispred nas naučiće da kližu, imamo fantastičan događaj – iz dana u dan čitave zime, prazničnu pravu atmosferu i to je ono za šta smo se mi opredelili… Vodili smo se ne za onim što je popularno, nego za onim što je na neki način korisnije za građane opštine Inđija, a uvek su nam prioritet deca – rekao je Gak na otvaranju klizališta.

Pored klizališta zimskoj čaroliji doprinos daje i dekorativna rasveta od „Sata“ do kraja šetališta, a novogodišnji dekorativni mobilijar na „Trgu kod pošte“ Inđinčanima pruža mogućnost da kreiraju svoje najlepše novogodišnje razglednice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here