Korišćenjem ovog sajta prihvatate i uslove korišćenja.
Prihvati
Sremske VestiSremske VestiSremske Vesti
  • Početna
  • Srem
    • Beočin
    • Fruška gora
    • Inđija
    • Irig
    • Pećinci
    • Ruma
    • Šid
    • Sremska Mitrovica
    • Stara Pazova
  • Vojvodina
  • Srbija
  • Kategorije
    • društvo
    • Ekonomija
    • hronika
    • Intervju
    • Kultura
    • politika
    • poljoprivreda
    • servis
  • Magazin
    • Auto
    • Moj ljubimac
    • Planeta
    • IT
    • Ženski Kutak
    • Dogadjaj
    • Zdravlje
  • Turizam
Čitate: Ovaj specijalitet je toliko popularan da postoji lista čekanja od 43 godine
Share
Notification Show More
Aa
Sremske VestiSremske Vesti
Aa
  • Početna
  • Srem
  • Srbija
  • Sport
  • Hronika
  • Magazin
  • Svet
  • Magazin
Search
  • Početna
  • Srem
    • Beočin
    • Fruška gora
    • Inđija
    • Irig
    • Pećinci
    • Ruma
    • Šid
    • Sremska Mitrovica
    • Stara Pazova
  • Vojvodina
  • Srbija
  • Kategorije
    • društvo
    • Ekonomija
    • hronika
    • Intervju
    • Kultura
    • politika
    • poljoprivreda
    • servis
  • Magazin
    • Auto
    • Moj ljubimac
    • Planeta
    • IT
    • Ženski Kutak
    • Dogadjaj
    • Zdravlje
  • Turizam
Follow US
  • Advertise
© Sremske Vesti Powered by Digital Media Group. Design and support by: WebEnergy
Sremske Vesti > Zabava > Ovaj specijalitet je toliko popularan da postoji lista čekanja od 43 godine
Zabava

Ovaj specijalitet je toliko popularan da postoji lista čekanja od 43 godine

Objavljeno: 2024/01/26 at 12:29 PM
Share
5 min potrebno za čitanje
Foto: Kulit Na Nakorn/Shutterstock
SHARE

Ako su vam za oko zapali goveđi kroketi iz Asahije, porodične mesare u gradu Takasago u zapadnoj japanskoj prefekturi Hjogo, biće potrebno još 43 godine pre nego što dobijete porudžbinu.

Osnovana 1926. godine, Asahiia je decenijama prodavala mesne proizvode iz prefekture Hjogo – uključujući govedinu Kobe – pre nego što je dodala goveđe krokete na policu u godinama nakon Drugog svetskog rata, piše CNN Travel.

Ali tek početkom 2000-ih ove pržene knedle od krompira i govedine postale su internet senzacija, što je rezultiralo smešno dugim čekanjem sa kojim se kupci sada suočavaju.

CNN Travel je razgovarao sa Šigeruom Nitom, vlasnikom treće generacije Asahije.

Veoma poželjni „Ekstremni kroketi“ su jedan od četiri tipa kobe goveđih kroketa dostupnih u Asahiji.

„Počeli smo da prodajemo naše proizvode putem interneta 1999. godine“, rekao je Nitta. „U to vreme smo ponudili Extreme Crokuettes“.

Odrastao u Hjogu, Nita je sa svojim ocem posećivao lokalne rančeve i aukcije govedine od malih nogu. Radnju je preuzeo od oca 1994. godine, kada je imao 30 godina.

Nakon nekoliko godina eksperimentisanja sa e-trgovinom, shvatio je da kupci oklevaju da plate pozamašnu sumu za vrhunsku govedinu na mreži. Tada je doneo hrabru odluku.

Pristupačni i ukusni

„Prodali smo Extreme Crokuettes po ceni od 270 JPI (1,80 dolara) po komadu… Samo govedina u njima košta oko 400 JPI (2,70 dolara) po komadu“, objasnio je Nita.

„Napravili smo pristupačne i ukusne krokete koji demonstriraju koncept naše radnje kao strategiju da kupci uživaju u kroketima, a zatim se nadaju da će kupiti našu kobe govedinu nakon prvog probanja.

Da bi ograničio finansijski gubitak u početku, Asahiia je svake nedelje proizvodila samo 200 kroketa u sopstvenoj kuhinji pored njihove radnje.

„Prodajemo govedinu koju su uzgajali ljudi koje poznajemo. Naša radnja prodaje samo meso proizvedeno u prefekturi Hjogo, bilo da je u pitanju govedina Kobe, svinjetina Kobe ili piletina Tajima. Ovo je bio stil radnje od pre nego što sam postao vlasnik“, rekla je Nita.

Od čega se prave kroketi

U stvari, Nittin deda se vozio do Sande – još jednog poznatog područja za uzgoj Vagjua u Hjogu – biciklom sa ručnim kolicima da bi sam pokupio proizvode.

„Od tog perioda naša radnja je imala veze sa lokalnim proizvođačima govedine, tako da nismo morali da ih nabavljamo izvan prefekture“, dodao je Nita.

Sastojci uključuju trogodišnju ženku Kobe govedinu sa A5 rangom i krompir koji se dobija sa lokalnog ranča.

Nitta je rekao da je ohrabrio ranč da koristi kravlje đubrivo za uzgoj krompira. Stabljike krompira će se zatim hraniti kravama, stvarajući ciklus.

Kako se proizvodnja menjala

Na kraju, njegov jedinstveni koncept privukao je pažnju lokalnog stanovništva i medija. Kada je početkom 2000-ih izašao izveštaj o Asahijinim kroketima, njihova popularnost je naglo porasla.

„Prestali smo da ih prodajemo 2016. godine jer je vreme čekanja postalo preko 14 godina. Razmišljali smo da zaustavimo porudžbine, ali smo dobili mnogo poziva sa zahtevima da ih nastavimo nuditi“, rekla je Nita.

Asahiia je nastavila da prima porudžbine za ove krokete 2017. godine, ali je podigla cenu.

„U to vreme smo podigli cenu na 500 JPI (3,40 USD)-540 JPI (3,65 USD) sa porezom na potrošnju. Ali otkako je počeo izvoz kobe govedine, cene junećeg mesa su se udvostručile, tako da se činjenica da proizvodnja kroketa pravi deficit nije promenila“, rekao je Nita. Takođe je povećana proizvodnja sa 200 kroketa nedeljno na 200 dnevno.

„U stvarnosti, Extreme Crokuettes su postali mnogo popularniji od drugih proizvoda“, nasmejao se Nita, smejući se sopstvenoj poslovnoj ideji koja gubi novac.

„Čujemo da bi trebalo da zaposlimo više ljudi i brže pravimo krokete, ali mislim da nema vlasnika radnje koji zapošljava radnike i proizvodi više da bi napravio veći deficit… Žao mi je što čekaju. Želim da brzo napravim krokete i pošaljem ih što je pre moguće, ali ako to uradim, radnja će bankrotirati.

Preporučujemo još da pročitaš

Prvi april Svetski dan šale

Šta znači sanjati zmiju: Na šta vam podsvest skreće pažnju

Ne bacajte čepove od plute, spas su pri kuvanju: Čuvaćete ih kao oči u glavi

Radi na poseban način: Novi izum naučnika će zaustaviti čak 99 odsto komaraca

Užitak između oblaka: Najviši restoran na svetu nalazi se u ovom gradu FOTO

SOURCES: B92.net
SremskeVesti јануар 26, 2024 januar 26, 2024
Podeli vest
Facebook Twitter Kopiraj link Štampaj
Prethodna vest Ove namirnice mogu naštetiti vašem zdravlju ako ih svakodnevno jedete
Sledeća vest Ne bacajte čepove od plute, spas su pri kuvanju: Čuvaćete ih kao oči u glavi
Ostavite komentar Ostavite komentar

Ostavite odgovor Odustani od odgovora

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Budi uvek u toku

Facebook Svidjanja
Twitter Prati
Instagram Prati
Youtube Subscribe

Poslednje vesti

Simić i Radišić iz Rume predstavljaju Srbiju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih
Ruma Srem jul 17, 2025
Nakon više od šest decenija – Crveni krst Ruma dobio novi krov i uslove za rad
Ruma Srem jul 17, 2025
XIX Festival folklora „Julski dani“ u Krčedinu u subotu
Inđija Srem jul 17, 2025
Dani posvećeni Bogorodici Mlekopitateljnici na Borkovcu: Vera, zajedništvo i korak bliže izgradnji hrama
Ruma Srem jul 17, 2025

You Might also Like

Zabava

Prvi april Svetski dan šale

april 1, 2025
Zabava

Šta znači sanjati zmiju: Na šta vam podsvest skreće pažnju

mart 12, 2024
Zabava

Ne bacajte čepove od plute, spas su pri kuvanju: Čuvaćete ih kao oči u glavi

januar 26, 2024
Zabava

Radi na poseban način: Novi izum naučnika će zaustaviti čak 99 odsto komaraca

jun 9, 2023
Regionalne vesti doo Ruma
JNA 192 Ruma
[email protected] IN000219
MBR 21633291
PIB 112240919
Direktor i odgovorni urednik: Jovana Milanović
Sremske VestiSremske Vesti
Follow US
© Sremske Vesti Powered by Digital Media Group - IMPRESSUM - USLOVI KORIŠĆENJA. Design and support by: WebEnergy
Welcome Back!

Sign in to your account

Zaboravljena lozinka?