Naslovna Deca Ovakvo je stanje sa brojem zaraženih u novosadskim školama i vrtićima

Ovakvo je stanje sa brojem zaraženih u novosadskim školama i vrtićima

PODELI
Foto: rtv

Korona virus prisustan je u novosadskim školama i predškolskim ustanovama, a najviše zaraženih učenika je u srednjim školama.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, obilazeći novosadske škole i vrtiće iznela je brojke koje se tiču broja zaraženih učenika i mališana iz novosadskih vrtića, kao i broja zaraženih među zaposlenima u obrazovnim i predškolskim ustanovama na teritoriji grada Novog Sada.

Kada su u pitanju vrtići, u poslednjih 7 dana zaražena su 3 mališana i oni se svi osećeaju dobro. U ovim ustanovama ukupno je 75 zaraženih među zaposlenima.

U osnovnim školama zaraženo je 36 učenika, a u srednjim 111. Kada je reč o zaposlenima u osnovnim školama  je zaraženo 107 osoba, a u srednjim njih 43.

– Naša deca jesu sigurna kada idu u vrtić, ali opet molimo roditelje koji imaju neku drugu opciju da ne opterećuju vrtiće – Izjavila je Dina Vučinić

Ona je zamolila roditelje da poštuju pravila i da decu dovode u vrtić po dogovorenom protokolu.

Što se tiče nastave ona se odvija normalno, ali ukoliko u razredu ima više od dvoje zaraženih, odeljenje ima pravo da pređe potpuno na online nastavu. Ukoliko je broj zaraženih veći, na onlajn nastavu može ići i cela smena. U tom režimu bile su Osnovna muzička škola kao i Gimnazija Isidora Sekulić, ali one su se sad vratile u redovan režim.

Portparol “Ciklonizacije” Dario Aćimović izjavio je da će se dezinfekcija vrtića nastaviti i u narednim danima. Takođe po njegovim rečima, radi se dezinfekcija domova zdravlja, autobusa JGSP-a, vozila hitne pomoći, bolničkih centara, svih zgrada važnih za funkcionisanje grada, kao i prostorija policije i žandarmerije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here