Naslovna Posao Ove godine se zapošljava još 298 službenika u zatvorima

Ove godine se zapošljava još 298 službenika u zatvorima

PODELI

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ove godine će na neodređeno vreme zaposliti 298 službenika u kazneno-popravnim zavodima u cilju jačanja sistema bezbednosti.

Najveći broj njih biće raspoređen u Službu za obezbeđenje, 133 pripadnika u 24 zavoda, saopšteno je iz Uprave, koja ukazuje da je od 2018. do danas, više od 600 službenika zasnovalo stalni radni odnos.

Od toga je u junu 81 pripadnik počeo sa radom u šest zavoda.

U najvećem zavodu u zemlji u Sremskoj Mitrovici počelo je da radi 24 komandira, a u najvećoj pritvorskoj jedinici, Okružnom zatvoru u Beogradu, njih 25.

Sa radom je počelo i 18 komandira u KPZ u Beogradu, šest u KPZ u Šapcu, 5 Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu i 3 u Okružnom zatvoru u Kraljevu.

Uprava je ranije ove godine na neodređeno vreme zaposlila službenike i u svim drugim službama – Službi za zdravstvenu zaštitu, Službi za obuku i upošljavanje, Službi za obezbeđenje, Službi za opšte poslove i Službi za tretman.

Podseća da je u toku 2019. godine u stalni radni odnos primljeno 140, a u 2018. godini 170 službenika, od čega je 120 primljeno u novi KPZ u Pančevu, koji je počeo sa radom 1. oktobra 2018. godine.

Uprava će i dalje nastaviti da jača kapacitete i zapošljava u svim službama, istovremeno vodeći računa i o njihovoj kontinuranoj edukaciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here